Студенти Януковича "на шару" здають сесію, а Ющенка - сидять в СІЗО . Він їх захищатиме

Четвер, 21 жовтня 2004, 13:11
Штаб кандидата у президенти Віктора Ющенка має намір захищати студентів, які постраждали за політичні переконання.

Про це Ющенко повідомив журналістам після зустрічі з виборцями в Маріуполі (Донецька область), передають Українські новини.

Ющенко сказав, що він і його прихильники домагатимуться поновлення у вузах студентів, які були виключені. З його слів, за останніми даними, 18 студентів у східних і південних регіонах України були виключені з ВНЗ, але половина з них уже поновлені.

Він також зазначив, що міліція підкидає боєприпаси і зброю деяким з активістів, які підтримують його, для того, щоб потім звинуватити їх у тероризмі.

Водночас, семеро студентів Луганського національного аграрного університету, які відкрито заявили про свою підтримку Ющенка, два тижні тому відраховані за "невиконання навчального плану". "Більшість з них є одними з кращих студентів ЛНАУ", повідомляє прес-служба центрального штабу Ющенка.

Прес-служба також повідомляє, що студентів Східноукраїнського університету, його Рубіжанської та Сєвєродонецької філій, Української інженерно-педагогічної академії ледь не щодня відвідують працівники міліції та СБУ, залякуючи страшними наслідками їх проющенківської діяльності.

У той час, як студенти, які виступають на підтримку Ющенка, "піддаються шаленому тиску й переслідуванням з боку адміністрації луганських вузів та представників силових структур, їх однокурсники-опоненти, задіяні в агітації за Януковича, не з'являються навіть на сесію", зазначає прес-служба.

Тепер деякі викладачі, що не погодились прийняти іспит за гроші, зазнають тиску і погроз через свою відмову поставити оцінку заочно і "заднім числом".

На знак протесту проти дій влади, активісти "ПОРИ" запланували на четвер проведення масових акцій та вистав, які з сатирою висвітлюватимуть нинішню владу біля чотирьох вузів Києва.

"Мета учасників кампанії зробити все, що в їхніх силах, для того щоб кожен зробив свій вибір, незалежно від того, де він живе і де працює. І щоб голос кожної живої людини був врахований, щоб не голосували за тих, хто давно помер чи ще не народився", - йдеться у їх прес-релізі.

У той же час, в Чернігові, "Чистою Україною" заплановано акцію протесту проти політичних репресій та на підтримку арештованих міліцією студентів-активістів організації. Передбачається виступ перед приміщенням СІЗО матерів затриманих студентів. А також студентський страйк на історичному факультеті Чернігівського державного педагогічного університету.

Як повідомляють представники "Чистої України", на концертах на підтримку Януковича в Кам’янці-Подільському було затримано активіста організації, який поширював "Чисту газету", без пред’явлення будь-яких обвинувачень. Романа Арцемовича, активіста “Чистої України”, працівники карного розшуку просто обшукали, застосувавши фізичну силу.

Також невідомі в цивільному забрали неповнолітнього Сергія Войтка, який був одягнутий у символіку Ющенка, разом із жінкою-працівником міліції “попросили” зняти футболку, бандану та значки, вчинивши психологічний тиск на дитину. Забравши приватні речі Сергія, вони його відпустили.

"Чиста Україна" також повідомила про листівку, у якій зазначається, що "партизанська Сумщина проти бандерівців", бо вони "прислужували гестапівцям" та "вони мріють про реванш". А "їх лідер - Віктор Ющенко". Організація вважає, листівку цілковито неприпустимою провокацією, метою якої є дестабілізація у країні, а отже, і поразка нормального її розвитку.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування