Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сівкович заблокував "5-й канал", щоб Порошенко не став злочинною владою

Четвер, 21 жовтня 2004, 14:23
Володимир Сівкович стверджує, що не добивався і ніколи не буде добиватися, щоб "5 канал" припинив своє мовлення.

"Цього не станеться, якщо тільки Порошенко не придумає якусь чергову провокацію і не втягне в це журналістів", йдеться у зверненні Сівковича до міжнародних журналістських організацій та українських мас-медіа, де він спростовує заяви щодо його тиску на "5 канал".

За словами депутата, "твердження про те, що арешт частини рахунків блокує роботу "5 каналу" є неправдивим".

Він говорить, що задля забезпечення його позову "було арештовано лише рахунки каналу "НБМ" у "Райфайзенбанку". "Інші рахунки каналу в інших банках ніхто не арештовував. Жоден з рахунків телеканалу "Експрес-Інформ", який транслює передачі у Києві, взагалі не був арештований".

"Я надалі стверджую, що Порошенко брехав в ефірі свого каналу, вимагаю вибачень від нього і прошу Віктора Ющенка, як авторитетного та відповідального політика, дотримати свого слова і повпливати на Порошенка", йдеться у заяві Сівковича.

"Я ніколи не був провладним політиком. Я вийшов із пропрезидентської більшості у протест проти подій, які сталися на виборах мера у Мукачевому, я і надалі звинувачую владу за корупцію і беззаконня, які панують у країні. Вони побудовані на брехні".

"Тому я не можу погодитися з тим, коли опозиціонери, типу Порошенка, діють в стилі найгірших провладних політиків – брешуть в ефірі телеканалів, які їм належать. А замість вибачень за брехню, маніпулюють своїми співробітниками і кричать про тиск влади. Я просто не хочу, щоб демократична опозиція у нашій країні перетворилася на більш злочинну владу", заявляє Сівкович.

7 жовтня Петро Порошенко, власник телеканалів "НБМ" ("5 канал") та "Експрес-Інформ", в ефірі своїх каналів звинуватив Сівковича у "виконанні сценарія Банкової" під час його виступу у парламенті з висновком комісії щодо отруєння Ющенка.

Сівкович подав на Порошенка в суд і заявив, що якщо той спростує "брехливу інформацію", він забере свій позов. "5 канал" вибачивчся в ефірі перед Сівковичем, проте Сівкович вимагає вибачень Порошенка.

18 жовтня суд ухвалив рішення про попередній арешт рахунків Порошенка і його особистого майна, а також арешт рахунків "5-го каналу".

14 жовтня відбулося скасування ліцензії "5 каналу" на мовлення на 48 ТВК у Києві. За таким рішенням "5 канал" має зникнути з ефірного мовлення у столиці України.

У середу в ефірі "5 каналу" відбулася прес-конференція керівництва телекомпанії, де керівництво і журналісти пообіцяли оголосити голодування у разі продовження тиску на телекомпанію.

"Українська правда"

Читайте також:

"5 КАНАЛ" ОБІЦЯЄ ОГОЛОСИТИ ГОЛОДУВАННЯ


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...