Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На півгодини Януковича дають 10 секунд Ющенка зі спецпрограмою

Четвер, 21 жовтня 2004, 15:15
Комітет "Рівність можливостей" констатує появу спеціальних випусків центральних засобів масової інформації для дискредитації кандидата в президенти, лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка.

Про це сказано в результатах моніторингу комітету разом з асоціацією "Спільний простір" 11-17 жовтня.

Відповідно до результатів моніторингу, 12 жовтня телекомпанія ICTV замість програми "Факти" випустила спецвипуск програми "Подробно с Дмитрием Киселевым", повністю присвячений темі хвороби Ющенка.

При цьому комітет зазначає, що більшість ЗМІ подають інформацію про хворобу Ющенка в негативній тональності.

Крім того, комітет наводить як приклад газету "Сегодня", яка почала випуск додатку, у якому Ющенко зазнає гострої критики, і возвеличуються успіхи прем'єра-кандидата Януковича.

При цьому в додатку всі статті, крім передрукованих, були не підписані, а стиль матеріалів і дизайн дають підстави сумніватися в причетності редакції газети до цього додатка.

Також комітет зазначає, що за обсягами синхрону в програмі "Вісті" на УТ-1 Янукович випередив Ющенка у 210 разів, що "суперечить загальноприйнятим у цивілізованому світі обсягам прем’єрського бонусу".

Програми "Вісті", "ТСН" ("1+1") та "Подробиці" ("Інтер") надали чинному прем’єру відповідно понад 35, 12 та 24 хвилин синхрону. При цьому Ющенку за цей же період було надано 10 секунд у "Вістях". У програмі "Подробиці" Ющенку було надано 24, а в програмі "ТСН" – 0 секунд.

Що стосується відеоряду, то у програмі "Вісті" Янукович мав понад 37 хвилин (проти 10 секунд у Ющенка); у програмі "ТСН" – понад 15 хвилин (проти менше ніж 4 хвилини у Ющенка); а в програмі "Подробиці" – понад 22 хвилини (проти 6 хвилин у Ющенка).

Також "Рівність можливостей" констатує, що центральне телебачення в основному висвітлює дії Ющенка і Януковича в нейтральній тональності, але навіть нейтральна інформація стосовно Ющенка має негативний відтінок, а відносно Януковича - позитивний.

Така тенденція, за результатами моніторингу, спостерігається на Першому національному, "Інтері" і "ТРК Україна".

Основна маса відверто негативної інформації звучала майже на всіх каналах тільки на адресу Ющенка, а більшість позитивної про нього інформації подав "5 канал". Він же подав більшість негативної інформацій про Януковича.

У Києві комітет досліджував матеріали 12 інформаційних телепрограм і 10 газет.

"Рівність можливостей" і асоціація "Спільний простір" закликають тимчасову парламентську комісію з моніторингу виборів докласти всіх зусиль, щоб не допустити фактів, які можуть поставити під сумнів демократичність виборів в Україні в очах вітчизняної і закордонної громадськості.

Українські новини, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування