Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінооборони обіцяє забрати військових з Києва до виборів

Четвер, 21 жовтня 2004, 15:47
Наступного дня після проведення в Києві урочистого параду військ, присвяченого 60-й річниці звільнення України від фашистських загарбників, усі задіяні військовослужбовці парадних розрахунків залишать столицю і повернуться в місця постійної дислокації.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в четвер в управлінні прес-служби міністра оборони, відзначивши, що ввечері 21 жовтня в Києві на Хрещатику пройде генеральна репетиція запланованого на 28 жовтня урочистого маршу ветеранів і параду військ.

Як повідомлялося, парад військ і урочистий марш ветеранів пройде без залучення сучасної військової техніки. До нього будуть залучатися парадні розрахунки українських військових навчальних закладів і відомств, що вже брали участь у військовому параді на честь 13-ї річниці Незалежності України.

Відповідно до сценарію параду, урочистий марш ветеранів буде відкривати прославлена бойова машина Великої Вітчизняної війни - танк Т-34 із символом Прапора Перемоги на борту.

Хрещатиком також проїдуть фронтові автомобілі "Вілліс", а також ГАЗ-М і дві "Зіса", більш відомі як "полуторки".

Крім того, головною вулицею пронесуть штандарти чотирьох Українських і першого Білоруського фронтів, особовий склад яких звільняв Україну від німецько-фашистських загарбників, а також прапори міст-героїв Києва, Одеси, Севастополя, Керчі і військових частин, які носять почесні найменування міст і населених пунктів України.

У стилізованій військовій формі часів ВВВ по Хрещатикові пройдуть воїни-піхотинці, танкісти, артилеристи, льотчики, моряки, а також жінки-військовослужбовці. На військових автомобілях УАЗ по головній вулиці столиці проїдуть ветерани Великої Вітчизняної війни, Герої Радянського Союзу, повні кавалери орденів Слави, учасники партизанського руху.

У стилізованій формі воїнів Великої Вітчизняної війни - із плащ-накидками й автоматами ППШ - прокрокоють курсанти Житомирського військового двічі орденоносного інституту.

Завершиться урочистий марш ветеранів музичним театралізованим виступом зведеного оркестру, репертуар якого буде складатися з відомих і улюблених пісень і маршів військового років.

Генеральна репетиція параду почнеться в 22.00. Акредитація за тел. 253-03-19, 253-20-73. Зустріч акредитованих журналістів о 21.30 біля консерваторії з боку вул. Городецького.

Як повідомлялося, на заходи в Київ прибуде президент РФ Володимир Путін.

Низка політичних сил висловили побоювання, що зосередження військ у столиці пов'язане з можливістю введення надзвичайного стану і зриву президентських виборів 31 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування