Крім вибухівки, активісти "Пори" носять фальшиві гроші

Четвер, 21 жовтня 2004, 18:43
У Чернігові затриманий один з активістів громадської кампанії "Пора", який при покупці продуктів розплатився фальшивою купюрою в 10 грн.

При обшуку у людини, який, за словами активіста, дав йому гроші, виявлені вибухова речовина й багато фальшивих купюр.

Про це журналістам повідомив у четвер перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Манін. За його словами, це сталося 18 жовтня на одному з ринків Чернігова.

Юнак з кампанії "Пора" пояснив наявність у себе фальшивої купюри тим, що йому ці гроші дали на Всеукраїнському студентському віче в Києві 16 жовтня.

"Він сказав, хто студентам давав ці гроші. У цієї людини провели обшук, і знайшли фальшиві гроші й вибуховий пристрій", - сказав Манін.

За його словами, зараз порушено кримінальну справу. Ведеться слідство.

Як повідомлялося, 15 жовтня в офісі кампанії "Пора" міліція виявила 6 тротилових шашок по 400 гр, 2 електродетонатори, саморобний таймер з батареями, корпус гранати з вибуховою речовиною, вибуховий механізм УЗРГМ-2, електричні дроти, ізоленту й 56 цвяхів.

За даними Генпрокуратури, знайдені були бойова граната Ф-1, саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з 2,4 кг тротилу, 2 електродетонатори, таймери, елементи живлення й 56 цвяхів, а також велика кількість друкованої продукції проти кандидата Януковича.

Було порушено кримінальну справа за ст. 258 ч.4 - створення терористичної групи або організації, керівництво такою групою або організацією або участь у ній й 260 ч.1 - створення не передбачених законами воєнізованих формувань або участь у їхній діяльності Кримінального кодексу.

Міліцією проводилися затримки декількох активістів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У той же час сама Пора заявляє, що вибухівку їм підкидає міліція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...