Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція не підтримає надзвичайний стан. З Омельченком

Четвер, 21 жовтня 2004, 19:19
Надзвичайний стан у Києві у зв'язку з можливими безладдями на виборах вводитися не буде, упевнений перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Манін.

Коментуючи заяву мера столиці Олександра Омельченко про можливості введення надзвичайного стану в місті, Манін повідомив журналістам: "Можливо, він введе надзвичайний стан, а ми - не збираємося".

За словами першого заступника голови МВС, міліція буде охороняти громадський порядок у звичайному режимі.

"Якщо до дільничного звернеться голова виборчої комісії про порушення, і вони будуть стосуватися компетенції правоохоронних органів, то будуть вжиті відповідні заходи", - сказав Манін.

Манін також заявив, що не має інформації про те, що начальник київського Головуправління МВС Олександр Міленін давав будь-які коментарі газеті "Financial Times" із приводу наявності в міліції дозволеної МОЗ зброї для можливого її застосування на виборах, у випадку надзвичайного розвитку ситуації.

"Міленін не давав таких коментарів, у всякому разі, мені про це нічого не відомо", - сказав Манін журналістам.

Як відомо, раніше на сесії Київради в четвер Омельченко заявив про можливість введення в Києві надзвичайного стану у випадку, якщо 31 жовтня і 1 листопада в ході масових акцій у місті виникне загроза порушення громадського порядку.

В опублікованій "Financial Times" статті з посиланням на Міленіна говориться про те, що українська міліція може застосувати нові методи для придушення акцій протесту у випадку масових виступів проти оприлюднення результатів президентських виборів.

Міленін нібито заявив, що міліція працює над запровадженням нових засобів на випадок масових протестів, що є нешкідливими для здоров'я і навіть схвалені українським МОЗ.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ОМЕЛЬЧЕНКО ОГОЛОСИТЬ НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН У КИЄВІ?

Ющенківці попереджають, що проти них готують Ніндзя

Ющенківці вимагають від Омельченка приструнити київську міліцію

МВС ГОТУЄ ДУШИТИ ОПОЗИЦІЮ НОВИМИ СПЕЦМЕТОДАМИ



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування