Сівкович готовий розблокувати рахунки "5-го каналу"?

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 14:47
Народний депутат Володимир Сівкович готовий розблокувати рахунки "5-го каналу", якщо той виконає його умову.

Про це говориться в його листі-відповіді головному редактору телекомпанії "Інтер" Олексію Мустафіну, поширеному прес-службою депутата.

"Я справді хочу довести, що у демократичному суспільстві власник каналу не може використовувати належний йому засіб масової інформації для зведення політичних рахунків, незалежно від того, чи цей засіб масової інформації є провладним чи опозиційним", - зазначив Сівкович.

Він закликав уявити, як в ефір "Інтера" вийде Плужніков, Фуксман із Лаудером на "1+1" чи Пінчук на всіх своїх каналах і почнуть "паплюжити своїх політичних опонентів".

"Абсурд чи не так?", - запитав Сівкович.

Депутат запропонував Мустафіну організувати у його передачі "Післязавтра" прямий ефір головних редакторів всіх телевізійних каналів: Андрія Шевченка з "5-го каналу", В’ячеслава Піховшека, Дмитра Кісєльова, Юрія Горбаня, Дмитра Тузова.

"Я готовий взяти участь у цій програмі, щоб за круглим столом разом спробувати відповісти на запитання "Де проходить кордон між свободою слова, відповідальністю журналістів та власників ЗМІ?", - заявив Сівкович.

За його словами, якщо така дискусія відбудеться за участю представників "5-го каналу", після неї наступного ж дня він звернеться до суду з проханням розблокувати заарештований рахунок "5-го каналу".

"Я готовий зробити все, щоб канал продовжував працювати, але так само я зроблю все, щоб засоби масової інформації не використовувались у своїх цілях їхніми нечесними власниками", - заявив він.

Сівкович нагадав, що суд арештував "лише один рахунок цього каналу, і це жодним чином не блокує його роботу".

Як відомо, Сівкович подав до суду після того, як в ефірі "5-го каналу" Петро Порошенко заявив, що звіт комісії по Ющенку голова комісії писав не сам, а його принесли з Банкової.

Сівкович очолює комісію з вивчення причин отруєння Ющенка.

Читайте також:

Сівкович заблокував "5-й канал", щоб Порошенко не став злочинною владою

"5 КАНАЛ" ОБІЦЯЄ ОГОЛОСИТИ ГОЛОДУВАННЯ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...