Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

ХВОРОБУ ЮЩЕНКА ВІД ГЕРПЕСА ВИЗНАЧИВ ПРОФЕСОР, ЩО ПОМИЛИВСЯ В СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 15:00
Висновки судової медекспертизи, проведеної комісією, показали, що погіршення стану здоров'я кандидата президенти Віктора Ющенка зумовлене вірусною герпетичною інфекцією.

Про це повідомив у п'ятницю на брифінгу в Києві керівник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко.

"Документи не дають підстав вважати, що були використані хімічні речовини, які не входять до складу харчових продуктів. Даних про наявність в організмі Ющенка отруйних речовин нема", - заявив Руденко.

Проводячи дослідження, експерти, за його словами, користувалися даними медичної картки Ющенка, яка була вилучена в поліклініці №2 Державного управління справами при адміністрації президента і ксерокопіями документів з Австрії з результатами медичного дослідження, отриманих Генпрокуратурою.

"Погіршення здоров'я Ющенка зумовлене активізацією прихованої латентної вірусної герпетичної інфекції, яка надалі вилилася в типові зміни", - сказав він.

Як відзначено у висновках експертів, неврит лівого лицьового нерва також є наслідком вірусної герпетичної інфекції.

"Факт активізації вірусної інфекції підтверджується клінічними проявами і результатами серологічного дослідження від 30 вересня", - відзначив Руденко.

"Прояв хвороби і дані лабораторних досліджень не є характерними для дії біологічних засобів, які можуть застосовуватися як біологічна зброя", - підкреслив начальник прес-служби.

До такого висновку, за його словами, прийшла комісія в складі головного позаштатного фахівця МОЗ України по судовій медицині, професора Юрія Шупіка, заступника начальника головного бюро судово-медичної експертизи МОЗ України, кандидата медичних наук Василя Бурчинського, а також ще дев'яти фахівців Міністерства здоров'я.

Руденко також додав, що висновки експертів будуть одним з доказів у кримінальній справі, однак яким буде остаточне рішення в справі про отруєння Ющенка, поки невідомо. Крім того, відзначив він, усе ще є необхідність у свідченнях самого Ющенко. "Його свідчення також будуть враховані", - додав керівник прес-служби, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, у 2001 році Шупік уже подавав брехливу інформацію про убивство Георгія Гонгадзе. Обстеживши тіло журналіста в морзі, він сказав, що йому більше року. Потім тривалий час він заявляв, що це не тіло Гонгадзе.


Читайте також усе про отруєння Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування