Кучма радить Сівковичу судитися з "5-им каналом" пізніше. Мороз хоче почути Януковича

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 15:13
Президент Леонід Кучма вважає, що Володимир Сівкович мав би почекати до закінчення виборів зі своїм позовом, у рамках якого було арештовано рахунки "5-го каналу".

"Позов можна було б розглянути і після виборів", - сказав заступник глави адміністрації президента Василь Базів, який виступав від імені Кучми.

"Не варто вдаватися до дій, які трактуватимуться як переслідування", - додав Базів.

"Президент категорично проти закриття ЗМІ під час виборів", - сказав Базів. "5-ий канал" нікому не заважав до цього і не заважатиме в майбутньому".

Від себе він додав, що "співчуває" "5-ому каналу", який став "заручником проблем роботодавців".

Водночас кандидат в президенти Олександр Мороз назвав спроби закрити "5-ий канал" "не просто одним із найбрутальніших порушень закону та здорового глузду – це велика помилка".

"Це терористичний акт проти демократичних і прозорих президентських виборів", - сказав Мороз.

"В тому стилі подачі інформації, який використовує "5-ий канал", звичайно, не все і не завжди висвітлюється об’єктивно і, при бажанні, деякі порушення можна знайти. Але, певна річ, для закриття телеканалу немає жодних підстав", - додав він.

"Влада бореться за перемогу на виборах не розумом, а силою. Та застосування сили – це ознака слабкості", - сказав Мороз.

Мороз звернувся до депутата Володимира Сівковича, за позовом якого арештовано рахунки "5-го каналу".

"Володимире Леонідовичу, очевидно, у Вас є формальні підстави вимагати спростування. Та за тиждень до дня президентських виборів спроба перевиховати господарів телеканалу такими методами, грає не на вашу користь".

"Ярлик борця проти команди одного кандидата Вам нав’язує зараз не тільки "5-ий канал". А я знаю, що Ви не та людина, якій до вподоби носити чужі ярлики. Влада використовує ваше ім’я, щоб знищити політичних опонентів", - пише Мороз.

Мороза також здивувало, що події навколо "5-го каналу" не коментує кандидат у президенти від влади Янукович.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...