Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не порушував Конституцію, а просто пожартував над Кобзоном

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 15:51
Одержання українського громадянства популярним співаком Йосипом Кобзоном "відбулося в одеському дусі", а посвідчення почесного одесита не має нічого спільного з реальним громадянством України.

Про це в п'ятницю в Києві в ході традиційного брифінгу заявив заступник голови адміністрації президента Василь Базів.

"Треба відзначити, що в адміністрацію президента матеріали про прийняття громадянства України Йосипом Давидовичем (Кобзоном) не надходили", - відзначив Базів.

"Факти одержання громадянства України й реєстрації проживанні Кобзона в Одесі в результаті проведеної перевірки свого підтвердження не знайшли" - сказав він.

За словами Базіва, "усе відбувалося в чисто одеському дусі". "Йосипу Давидовичу було вручено, як сувенір, посвідчення почесного одесита, але це нічого спільного не має з реальним громадянством України", - сказав він.

Базів нагадав, що відповідно до статті 4 Конституції України, у країні встановлене єдине громадянство. І Кобзон, який народився в 1937 році в Донецькій області, має право на громадянство України.

Як повідомлявся, недавно Кобзон - депутат Держдуми Росії й громадянин РФ, розповів, що Леонід Кучма санкціонував видачу йому українського громадянства, що є порушенням Конституції.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кучма не звітуватиме за Кобзона. Терьохін просить заборонити кидання яйцями

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування