Васильєв просить студентів не вестися на заклики "Нашої України", щоб не було наслідків

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 16:11
Генпрокуратура закликає студентів утриматися від участі в заходах, які збурюють ситуацію у суспільстві та ведуть до її дестабілізації.

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури, поширеному у п'ятницю.

Прес-служба ГПУ повідомляє, що правоохоронцями порушено та розслідується низка кримінальних справ про злочини, до скоєння яких безпосередньо причетні активісти та члени громадянської кампанії "Пора".

Зокрема вона відзначає, що до суду передано справу про вбивство з вогнепальної зброї сім’ї Бадзьо у селі Лохово на Мукачевщині, здійснену громадянином, у якого вилучені документи "Пори". Вбивство відбулося під час виборів в Мукачевому.

Також прокуратура згадує про терористичну акцію, влаштовану чотирма молодими 20 серпня на ринку Троєщина.

Генпрокуратура наголошує, що справі у якості свідка фігурувала референт УНП Наталя Ковальчук, яка "як установлено у ході розслідування", "після троєщинських подій мала контакти з активістом "Пори" та УНП Годунком".

Також згадується, що 15 жовтня під час обшуку в приміщенні "Пори" на Подолі вилучено "гранату Ф-1 та саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з 2,4 кг тротилу, 2 електродетонатори, таймери, елементи живлення та цвяхи". Після чого було затримано Ярослава Годунка, на якого був оформлений офіс.

Окрім цього, правоохоронцями 19 жовтня під час обшуку, який проводився згідно постанови суду, у помешканні студента 3 курсу Ломако О.А. у Чернігові вилучено "більше ніж півкіло вибухової речовини – тротилу, запальний шнур з детонатором та поліграфічну продукцію громадянської кампанії "Пора".

Також прес-служба повідомляє, що 20 жовтня у Харкові затримано начальника одного з виборчих штабів Ющенка Потикуна, у якого вилучено "саморобний вибуховий пристрій".

При цьому Генпрокуратура наголошує, що всі виявлення та вилучення зброї та вибухівки "проведено у відповідності до вимог чинного законодавства України", і що після цього у "правоохоронців більш ніж достатньо законних підстав вести активне та наступальне їх розслідування".

Також прес-служба відомства вказує на те, що "підвищений інтерес" депутатів "Наша Україна", які "особисто прибули на місця слідчих дій та не давали можливості їх розпочати", "фактично перешкоджали законним діям правоохоронців".

Генпрокуратура вказує, що зробить все для "забезпечення належного правопорядку", "щоб не допустити дестабілізації в країні, хоча окремі депутати із фракції "Наша Україна" цьому протидіють".

Прес-служба відомства також наголошує, що "правоохоронні органи висловлюють занепокоєння таким станом справ, зокрема в студентському середовищі, яке під благими гаслами використовується в цілях дестабілізації у суспільстві".

"Правоохоронці пропонують утримуватися від дій протиправного характеру, від кого б такі заклики не виходили", - говориться в повідомлені Генпрокуратури.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування