Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти генерала Кравченка висунули нові обвинувачення

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 16:15
Колишньому співробітнику СБУ генералу Валерію Кравченку висунуті додаткові обвинувачення в непокорі й самовільному залишенні місця відбування служби.

Про це повідомив на брифінгу в Києві начальник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко.

За його словами, щодо Кравченка, якого звинувачують у поширенні конфіденційної інформації, порушені додаткові за статтями 402 частина 1 (непокора), 407 частина 3 (самовільне залишення місця відбування служби).

Руденко повідомив також, що зараз щодо Кравченка обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Він перебуває в Лукьянівському СІЗО.

Апеляція на рішення суду щодо запобіжного заходу відхилена.

За словами Руденка, досудовим розслідуванням справи Кравченка займається головне управління по нагляду за дотриманням закону у Збройних силах й інших військових формуваннях Генпрокуратури України.

Руденко сказав, що дана кримінальна справа була передана по підслідності в Генпрокуратуру України 14 жовтня, 15 жовтня були порушені додаткові кримінальні справи.

У той же день Кравченку пред'явлені обвинувачення за статтею - розголошення конфіденційної інформації, і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як встановило слідство, будучи військовослужбовцем СБУ, 16 лютого 2004 року Кравченко не виконав наказ керівництва про повернення з відрядження на територію України й самовільно залишив місце служби, без поважних причин ухилявся від виконання службових обов'язків з 16 лютого по 7 жовтня поточного року.

Руденко нагадав, що Кравченко був затриманий 7 жовтня при перетині кордону.

Колишній радник посольства України в Німеччині генерал СБУ Кравченко, який заявив, що має у своєму розпорядженні матеріали про політичне стеження за українською опозицією, санкціонованою владою, передав через народного депутата Миколу Томенка ряд матеріалів в Україну.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування