Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин пообіцяв не допустити надзвичайного стану. Тільки якщо не буде нападу

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 17:57
Голова Верховної Ради Володимир Литвин запевнив, що введення надзвичайного стану в Україні не буде.

"Переконаний, що розмови про введення надзвичайного стану – це не більше, ніж розмови, в основному це виглядає сьогодні як війна штабних нервів", - відповів Литвин на запитання Генрі Кісінджера чи можливо досягнути "фінішу" без "силового варіанту".

Литвин підкреслив, що введення надзвичайного стану можливо тільки у випадку нападу на країну, чого він не бачить у жодній перспективі.

Литвин також поінформував колишнього держсекретаря США Кісінджера про заслухану у парламенті у п’ятницю інформацію спеціальної комісії Верховної Ради з питань виборів.

Розмова також торкалася розвитку подій в Україні напередодні виборів, зокрема, ситуації у Верховній Раді. "Я гордий, що мені вдається утримувати парламент у робочому стані, дієвим", - зазначив Литвин.

У повідомленні парламенту зазначається, що після відмови фракцій більшості брати участь у засіданнях, Верховна Рада прийняла 19 законів в цілому, 19 - у першому читанні.

У свою чергу, Кісінджер наголосив: "Я бачу суттєвий прогрес у суспільно-політичному житті України".

Литвин назвав приїзд Кісінджера в Україну знаковою подією. "Ваші оцінки подій в Україні, її ролі та місця у світі важливі для нас", - сказав він, передає прес-служба Верховної Ради.

Як відомо, про можливіть запровадження в Києві надзвичайного стану повідомив напередодні мер Києва Омельченко. Водночас міліція сказала, що не буде запроваджувати такий стан. Попри це, команда Віктора Ющенка переконана у спробах влади закінчити вибори силовим варіантом.

"Українська правда", "Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

ОМЕЛЬЧЕНКО ОГОЛОСИТЬ НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН У КИЄВІ?

Силовий сценарій влади почнеться з побиття "ющенківцями" Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...