Востаннє Кінах чув заяви Януковича 20 років тому

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 18:57
Кандидат у президенти Анатолій Кінах заявив, що його вражає популізм і безсистемні рішення уряду Віктора Януковича.

"Я був вражений, що під час засідання Кабінету Міністрів прем'єр оголосив, що головна причина підвищення цін в Україні – спекулянти і так звані окремі політичні сили", - заявив Кінах на прес-конференції у Дніпропетровську.

"Я такої риторики не чув вже 20 років", - додав Кінах.

За його словами, втрачається час на популістські заходи з використанням адміністративно-силових методів.

Кінах зазначив, що даються доручення Міністерству внутрішніх справ сформувати групи, іти по ринках "виламувати руки", відкривати кримінальні справи.

За словами Кінаха, такими діями порушуються основні принципи економічних законів, які працюють незалежно від держави і бажання чиновників.

На думку Кінаха, склалася дуже серйозна ситуація, і слід докласти багато зусиль, щоб перевести її в площину професіоналізму, відповідальності, системних заходів.

Кінах заявив, що дуже занепокоєний “принизливою зрівнялівкою пенсійної реформи, відсутністю в уряду адекватних заходів щодо кризи на ринку нафтопродуктів”.

За його словами, зараз в Україні, по-суті, нічого не робиться щодо доступу підприємницьких структур до нормальної кредитної системи.

Кінах зазначив, що в Європі ставка банківських кредитів становить 2%, в Україні – 20-22%, при тому, що Україна має безпосередні кордони з Євросоюзом. На думку Кінаха, в Україні на рівні виконавчої та законодавчої влади слід вживати чітких та адекватних рішень.

Кінах також повідомив, що домовився з іншими кандидатами – Олександром Морозом та Петром Симоненком - про створення спільних робочих груп з контролю за голосуванням в день виборів 31 жовтня.

"Зараз іде прагматична, технологічна, кадрова робота щодо створення цих груп", - зазначив Кінах.

За його словами, зараз завершиться підготовка до підписання угоди між ним, Морозом та Симоненком про проведення чесних виборів президента України.

Кінах також повідомив, що він як кандидат у президенти має своїх представників у всіх територіальних та дільничних виборчих комісіях, в тому числі і за кордоном.

Як повідомлялося, 22 вересня Кінах підписав угоду про чесні вибори з Віктором Ющенком.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування