ФАЛЬСИФІКУВАТИ ПЕРЕМОГУ ЯНУКОВИЧА БУДУТЬ В 53 РЕГІОНАХ РОСІЇ?

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 19:40
Виборчі дільниці для голосування громадян України на виборах президента будуть відкриті в більш ніж 50 регіонах Росії.

Це випливає із поширеного в п'ятницю коментаря департаменту інформації й преси МЗС Росії.

У ньому відзначається, що Україна офіційно звернулася із проханням дати згоду на відкриття на території Росії додаткових виборчих дільниць по виборам президента України.

Крім виборчих дільниць у посольстві України в Москві й генеральних консульствах України в Санкт-Петербурзі, Ростові-на-Дону й Тюмені дільниці будуть відкриті в 53 регіонах Росії.

Додаткові дільниці, сказано в коментарі, відкриваються на прохання української сторони "у зв'язку із численними зверненнями громадян України".

"Відповідно до побажань української сторони, російська сторона, ґрунтуючись на існуючій практиці в Росії й у світі, а також з урахуванням принципу взаємності (Росія також відкривала додаткові виборчі дільниці на території України), дала згоду на відкриття згаданих виборчих дільниць в 53 суб'єктах РФ", - сказано в коментарі.

Між тим прийом заяв від громадян України, які тимчасово перебувають у Росії, для внесення їх у виборчі списки для голосування завершується в суботу.

Про це заявив "Інтерфаксу" заступник голови комісії української виборчої дільниці при посольстві України в Москві Юрій Кононенко.

"23 жовтня - це останній день, коли громадяни України, які постійно проживають на її території, але тимчасово перебувають у Росії, мають можливість подати заяви про включення в списки виборців для участі в голосуванні на президентських виборах на українських виборчих дільницях у Росії", - сказав Кононенко.

За його словами, громадяни України, що постійно проживають у Росії, зможуть подати заяви в строк до 30 жовтня включно.

Кононенко повідомив, що, станом на вечір п'ятниці, у списках виборців московської дільниці значиться 3 тисячі 826 осіб, а "найближчим часом комісія ухвалить рішення щодо ще близько трьохсот заяв".

Раніше в ЦВК України повідомляли, що в Центральній виборчій комісії перебуває на розгляді подання Міністерства закордонних справ про створення на території Російської Федерації додатково більше 400 виборчих дільниць.

Як відомо, раніше представники українських організацій Росії заявляли, що немає логіки відривати так багато дільниць тим більше в місцях, де немає компактного проживання українців.

Опозиція розцінює відкриття дільниць як спосіб фальсифікації виборів, масштаби якої можуть досягти 1 000 000 голосів.

У той же час заступник голови адміністрації президента України Василь Базів сказав, що опозиції "треба забезпечити демократичний контроль на цих дільницях, а не робити недемократичні заяви про скасування таких дільниць".

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування