Якщо Янукович стане президентом, "ВВ" можна буде почути тільки закордоном

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 19:50
Лідер групи "ВВ", довірена особа кандидата у президенти Віктора Ющенка в загальнодержавному виборчому окрузі Олег Скрипка вважає, що у разі перемоги на виборах Віктора Януковича Україну чекає нова хвиля еміграції.

Таку думку він висловив в п'ятницю на прес-конференції у Дніпропетровську.

"Буде нова хвиля еміграції – і достатньо сильна хвиля", - сказав він. На думку музиканта, державу також чекають репресії. "Будуть репресії. Не думаю, що фізичні, але інформаційні, тому що сьогодні більш сильної стратегічної зброї ніж ЗМІ, немає", - сказав він.

За словами Скрипки, у разі перемоги на виборах чинного прем'єра гурту "ВВ", що зараз підтримує у виборчому турі Ющенка, можливо, доведеться гастролювати тільки по Європі та Росії.

При цьому музикант додав, що не виключає випадку, коли він та його колеги залишаться жити в Києві. Скрипка додав, що для групи в разі перемоги Януковича існує реальна небезпека зовсім зникнути з українського ефіру.

Говорячи про те, чому "ВВ" вирішили підтримати на виборах саме лідера "Нашої України", Скрипка зазначив, що нинішня влада – "це відсутність української музики на телебаченні, низький рівень нормальної культури, підтримка "фанерної" естради. Рейтинги не на рівні якісної музики, а на рівні кумовства і корупції".

"Ми не вміємо грати в ці ігри і нам це не цікаво. Ми сильні артисти, ми дуже професійні артисти, але нам дуже важко виживати в цьому суспільстві", - наголосив Скрипка. Він додав, що якби "ВВ" хотіли просто заробляти більше грошей, то вони б грали не українську рок-музику або просто лишилися працювати в Парижі.

"Дружні стосунки з владою у нас не вийдуть", - сказав він, повідомивши, що "ВВ" мали пропозицію від команди Януковича працювати на нього під час виборчої кампанії. Проте, за словами музиканта, він та його друзі цього навіть не обговорювали.

За словами Скрипки, "ВВ" раніше не були знайомі з Ющенком, а познайомилися з ним та його сім'єю на приватній зустрічі у будинку кандидата в президенти.

Лідер "ВВ" підкреслив, що на нього не чинилося жодного тиску щодо згоди підтримувати Ющенка – навпаки він розмірковував та обговорював це питання з колегами протягом тижня. Скрипка зазначив, що вирішив підтримати Ющенка принаймні з тих міркувань, що коли той прийде до влади, то не буде робити орфографічних помилок, вміє говорити щонайменше українською, російською та англійською мовами.

"Це в будь-якому разі підніме рівень культури. Не буде культури сьогодні – не буде країни завтра", - наголосив Скрипка.

Він висловив сподівання, що в разі перемоги Ющенка на виборах держава виділятиме гроші на підтримку вітчизняної альтернативної рок- та оперної музики.

Музикант сподівається організувати високого рівня рок-фестиваль української музики. Він також наголосив на необхідності законодавчого врегулювання питання використання фонограм.

Скрипка зазначив, що він цілком усвідомлює: підтримка Ющенка не покращить ставлення до "ВВ" з боку української влади. Поки не буде патріотичною влада, українська мова не буде нормально звучати, сказав він.

Скрипка назвав "зрадниками" співаків-українців, які зараз виступають на підтримку Януковича.

Зокрема зазначив він, йдеться про вихідців із Західної України Ані Лорак, гурт "Скрябін" з його лідером Андрієм Кузьмою, яких зараз на концертах у західних регіонах глядачі просто закидають яйцями.

Говорячи про Руслану, яка раніше заявляла про свою повну аполітичність та неучасть у виборчій кампанії, Скрипка зазначив, що всі пам'ятають, як вона співала разом з прем'єр-міністром. "Всі знають, за чий рахунок Руслана виграла "Євробачення", - додав він.

Проте, як заявляла сама Руслана, вона не збирається агітувати за Януковича.

УНІАН

ЯНУКОВИЧ ЗАСПІВАВ РАЗОМ ІЗ РУСЛАНОЮ. Звук можна скачати на "Українській правді"

РУСЛАНА БІЛЬШЕ НЕ З`ЯВИТЬСЯ НА ЛЮДЯХ З ЯНУКОВИЧЕМ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування