Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс уже рік не їздить у США? Червоненка хочуть повернути в Ізраїль

П'ятниця, 22 жовтня 2004, 21:38
У фракції СДПУ(о) відзначають, що інформації про невидачу США візи Григорію Суркісу вже більш року, і на сьогодні вона неактуальна.

Так цю ситуацію прокоментували агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в прес-службі фракції.

Одержати коментар агентству в посольстві США в Україні протягом дня не вдалося.

У п'ятницю українські ЗМІ з посиланням на агентство "Reuters" з Вашингтону поширили інформацію, що США відмовилися видати візу Суркісу.

Це зроблено для того, щоб "підсилити тиск на Київ і змусити його провести справедливі вибори в жовтні", повідомив у четвер представник американської влади.

За інформацією "Ройтерс", Вашингтон скористався недавно введеною забороною на в'їзд у країну для осіб, проти яких висуваються обвинувачення в корупції.

***

У той же час у п'ятницю було повідомлено, що комісія з питань громадянства при президенті України розгляне подання МВС про втрату українського громадянства депутатом Євгеном Червоненком.

Як повідомив агентству в п'ятницю заступник глави АП Василь Базів, підставою для подання є "документ, що підтверджує одержання Червоненком громадянства держави Ізраїль".

За словами Базіва, Червоненко зареєстрований у відділі реєстрації в Тель-Авіві" і має на руках документ, що підтверджує його приналежність до громадянства Ізраїлю.

Червоненко є народним депутатом, обраним у парламент за списком блоку "Наша Україна".

Можливе існування у Червоненка громадянства Ізраїлю вже обговорювалося в ході парламентських виборів 2002 року, однак доказів цього наведено не було.

Червоненко обраний до парламенту за списком блоку "Наша Україна" (номер 30). Він член комітету з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства й зв'язку. Почесний президент концерну "Орлан".

Читайте також:

США ОГОЛОСИЛИ СУРКІСА ПЕРСОНОЮ НОН ГРАТА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...