Перед акцією Ющенка міліція пробиває шини автобусів і знімає електрички

Субота, 23 жовтня 2004, 12:11
Шевченківський районний суд Києва відмовив Київській міськдержаадміністрації, яка просила заборонити проведення "Силою народу" у Києві в суботу акцій протесту.

Про це повідомила прес-служба штабу Ющенка.

Як сказано в повідомленні, суд установив, що депутат Верховної Ради Володимир Філенко за 10 днів повідомив Київміськадміністрації про проведення акції, відповідно до діючого законодавства.

Штаб кандидата в президенти Віктора Ющенка повідомляє, що влада перешкоджає учасникам акції "Сила народу проти фальсифікацій" дістатися до Києва.

Так, у Київській області міліція ходить по хатах, погрожуючи забрати водійські права, повідомив керівник Київського штабу Ющенка Євген Жовтяк.

За його словами, 22 жовтня була дана вказівка майже всім АТП Київської області зняти номерні знаки з рейсових автобусів та маршрутних таксі, які збираються наступного дня прямувати до столиці.

Зокрема, у смт Згурівка, що на Київщині, по хатах ходить міліція, попереджаючи населення – якщо ті поїдуть 23 жовтня до Києва, у них заберуть водійські права.

Керівник Чернігівського штабу Віктора Ющенка Владислав Атрошенко повідомив, що 23 жовтня знято всі маршрутні рейси до Києва з Чернігівської області.

Крім того, у суботу вранці у Бахмачі зупинено електричку "Конотоп-Київ" із підозрою на мінування.

Правоохоронні структури Черкаської області не випустили автобуси делегації з Кам’янки, заблокувавши виїзд. В результаті жителі міста змушені були вдатися до блокування залізниці. Лише після цього їм було надано можливість виїхати рейсовими автобусами.

В Умані правоохоронці вдаючись навіть до пробивання шин на колесах автобусів делегації, повідомляє прес-служба штабу.

Мали місце також зняття номерів з автобусів під різними приводами, які рухались з інших районів Черкащини у напрямку Києва.

У Черкасах правоохоронці не випустили мікроавтобус, який мав вести черкаську пресу до Києва. В результаті журналісти добиралися на легкових авто.

У миколаївських навчальних закладах 23 жовтня оголосили учбовим днем.

Як повідомив керівник Миколаївського штабу Ширко, на залізничному вокзалі понад 50 міліціонерів у цивільному і не менша кількість у службовій спробували не допустити людей, які сідали на потяг "Миколаїв-Київ".

Вони переписували їхні прізвища, переглядали їхні квитки, особисті речі.

Людей, які мали в руках речі схожі на гасла, одразу затримували, кидали до міліцейської машини і вивозили у невідомому напрямку", - сказав він.

22 жовтня о 20.00 були заблоковані виїзди з Івано-Франківська в усіх напрямках. Дороги заблокували вантажні машини з пробитими колесами, імітуючи ДТП. Присутня там міліція пояснювала тільки те, що нібито водій пішов шукати, як поремонтувати колеса.

В результаті дороги були перегороджені так, могла проїхати лише легкова машина і то під наглядом міліції.

23 жовтня Рівненська делегація затримана представниками ДАІ на 51 кілометрі Житомирської траси. Доки проходила перевірка документів, у автобусах були пробито шини коліс, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування