Ющенківці перевіряють, чи не полетять у Росію зайві бюлетені

Субота, 23 жовтня 2004, 12:56
Близько 20 народних депутатів вимагають у ЦВК надати їм документи, на підставі яких ЦВК має намір створити більше 400 додаткових закордонних виборчих дільниць по виборам президента України в Російській Федерації.

На ранкове засідання ЦВК у суботу винесене одне питання - про передачу бюлетенів представникам Міністерства закордонних справ для голосування на виборах президента України на 113 виборчих дільницях за рубежем.

Як повідомив заступник голови ЦВК Ярослав Давидович, для голосування на раніше створених 113 закордонних ділянках виготовлене на поліграфкомбінаті "Україна" 256 тис. 130 бюлетенів, які передбачається передати представникам МЗС.

Давидович також повідомив, що вже в 13.00 у суботу вилітають перші 2 літаки, які доставлять бюлетені на закордонні ділянки. При цьому він не уточнив, куди й скільки бюлетенів буде доставлено.

Разом з тим, перед початком засідання близько 20 депутатів від фракцій "Наша Україна" і Блоку Юлії Тимошенко подали Давидовичу заяву з вимогою в невідкладному порядку надати їм документи, зокрема, заяви виборців, на підставі яких згідно з поданням МЗС ЦВК має намір створити ще більше 400 ділянок у РФ.

Заяву зачитав представник "Нашої України" Роман Зварич. У ЦВК також перебувають, зокрема, депутати фракції "Наша Україна" Віктор Пинзеник, Володимир Яворівський, Микола Катеринчук і депутати БЮТ - Степан Хмара Олександр Турчинов.

Депутати вимагали надати їм ці документи до того, як співробітникам МЗС будуть передані бюлетені.

Парламентарії й представники ЦВК домовилися про те, що спочатку відбудеться передача бюлетенів представникам МЗС, після чого вони повернуться до обговорення питання створення в РФ додаткових дільниць.

Потім депутати й представники ЦВК вийшли у двір будинку, де дипломатам були передані бюлетені для голосування на 113 закордонних ділянках.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування