Мороз попереджає про зрив виборів. Влада підпалить ЦВК?

Субота, 23 жовтня 2004, 13:16
Уряд готує заяву про вжиття надзвичайних заходів з метою нейтралізації зусиль опозиції, яка нібито збурює ситуацію в Україні.

Про це заявив на прес-конференції у Вінниці кандидат у президенти Олександр Мороз.

Він зазначив, що опозиція вживатиме "адекватні заходи для того, щоб нейтралізувати дії влади, які вона спрямовує на масову фальсифікацію результатів виборів".

Мороз наголосив, що не думає, що Україні можливий розвиток грузинського сценарію.

Водночас він зазначив, що ситуація в Україні залежить "від рівня провокацій з боку влади". На його думку, влада створюватиме "всілякі імітації конфліктів".

На прес-конференції довірена особа Мороза у загальнодержавному виборчому округу, народний депутат від фракції СПУ Юрій Луценко зауважив, що "в Україні буде специфічний український сценарій розвитку подій під час голосування".

За його словами, складається враження, що влада сама хоче "зобразити грузинський сценарій, причому грузинами будуть виступати або шахтарі, або переодягнені міліціонери"

Як відомо, Луценко раніше вже заявляв, що на 31 жовтня готується привезти до Києва шахтарів для дестабілізації ситуації.

Він зазначив: "Явно готується український підпал Рейхстагу біля приміщення ЦВК у ніч виборів". На переконання Луценка, все це робиться для придушення протесту опозиції проти масового фальсифікування результатів виборів.

За його словами, свідченням можливого розвитку подій є, зокрема, інформація про "накопичення у столиці представників силових структур".

За його словами, в такому випадку влада, з одного боку, через своїх людей "гратиме роль штурмовиків - нібито представників опозиції", а, з іншого боку, вона нібито захищатиме стабільність та порядок в Україні.

Мороз закликав виборців прийти на виборчі дільниці 31 жовтня після 20.00 і вимагати оприлюднення протоколів з результатами голосування. Він наголосив, що це буде "ключем для нейтралізації дій влади" щодо фальсифікації результатів народного волевиявлення.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування