Голодні вчителі захопили штаб Януковича

Субота, 23 жовтня 2004, 13:43
Учителі шкіл Львова вирішили припинити голодування біля виборчого штабу кандидата в президенти, прем'єр-міністра Віктора Януковича у Львові.

Про це повідомив лідер учасників голодування Андрій Соколов.

22 жовтня близько 17:00 більш як 150 протестуючих учителів увійшли в хол штабу, який знаходиться в будинку Дому вчених, і вимагали пред'явити їм договір оренди на приміщення, мотивуючи свої вимоги тим, що будинок Дому вчених перебуває на балансі обласного комітету профспілки працівників освіти і науки.

Крім того, учителі вимагали прибуття співробітників Держадміністрації Львівської області для з'ясування ситуації з виплатою заборгованостей із зарплати вчителям згідно із ст. 57 закону про освіту.

Керівництво штабу спілкуватися з пікетниками відмовилося.

На 19:00 до виборчого штабу прибув заступник глави Львівської облдержадміністрації Володимир Герич, який провів переговори з представниками вчителів, продемонстрував договір оренди приміщення і пообіцяв сприяти виплаті заборгованостей із зарплати на переговорах у Києві.

Після переговорів з Геричем учителі вирішили розблокувати штаб Януковича і припинити голодування, яке тривало в наметах під приміщенням штабу два тижні.

25 жовтня переговори між представниками вчителів і Львівською облдержадміністрацією будуть продовжені.

Після розблокування штабу його керівник Олексій Радзієвський провів брифінг для преси, на якому назвав акцію протесту політичною провокацією з боку опонентів Януковича.

"Учителів використовували наші політичні опоненти", - сказав він.

Саму акцію протесту він назвав "силовим захопленням розлютованої юрби, яка зламала двері і побила охорону" і повідомив, що штаб уже направив офіційні заяви в міліцію і прокуратуру Львова для правової оцінки ситуації.

Як відомо, 7 жовтня 10 учителів з 6 шкіл Львова почали голодування біля львівського штабу Януковича з вимогою виплати заборгованості із зарплати, 9 жовтня до них приєднався ще один.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування