Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мітинг на підтримку "5 каналу" налякав автобус за Януковича

Неділя, 24 жовтня 2004, 14:48
У Києві й Львові відбулися акції на підтримку "5 каналу", рахунку якого арештовані й якого суд позбавив ліцензії на мовлення в столиці.

У Києві в акції взяли участь понад 100 осіб. Вони пройшлися Хрещатиком, скандуючи гасла в підтримку "5 каналу".

Учасники були одягнені у футболки із символікою громадської кампанії "Пора" й "5 каналу", несли жовті прапори з написами "Пора" і плакати "Руки геть від 5 каналу", "Свободу не зупинити", "5 канал - вони не брешуть".

Учасники акції пройшли від Бесарабської площі по Хрещатику, який у неділю закритий для проїзду автомобілів, до площі Незалежності, де починається рух автотранспорту, і повернули назад.

У поширеній заяві "5 каналу" говориться, що телеканал став заручником "політичної недемократичної ситуації в країні".

Телеканал вимагає від Печерського суду Києва зняти арешт із його рахунків, а від Національної ради з питань телебачення й радіомовлення - скликати позачергове засідання, на якому "остаточно визнати "5 канал" переможцем першого, а не повторного конкурсу на мовлення на 48-м телевізійному каналі в місті Києві".

Крім того, телеканал вимагає від Нацради "привести у відповідність із ліцензійними угодами трансляцію "5 каналу" в кабельних мережах у регіонах України".

Від глави слідчої комісії Верховної Ради з отруєння Ющенка Володимира Сівковича "5 канал" вимагає публічних вибачень за "цинічне використання "5 каналу" як інструменту шантажу у власних політичних цілях".

У випадку нереагування на вимоги "5 каналу" керівництво й ініціативна група журналістів о 21.00 в понеділок мають намір оголосити голодування.

Приблизно через годину після початку акції її учасники перекрили дорогу агітаційному автобусу за Януковича.

Один з учасників акції ліг на проїзжу частину перед автобусом, після чого інші організовано пішли на автобус, який здав назад і залишив Хрещатик.

Невелика група міліціонерів зупинила демонстрантів, які прямували до будинку Союзу журналістів України на Хрещатику. Жодних інцидентів не було.

***

У Львові понад півсотні журналістів провели біля пам'ятника Тарасові Шевченку акцію солідарності із "5 каналом". "Озброївшись" віниками, журналісти почали підмітати майдан перед пам'ятником, демонструючи тим самим своє бажання очистити з допомогою правди усю державу.

У підніжжя Кобзаря було причіплено плакати "Ера, 5-й канал. Хто наступний?" та "Не забирайте в нас нашу професію!"

Після акції майже 60 журналістів поставили свої підписи під листом-зверненням на адресу народного депутата Володимира Сівковича.

Інтерфакс-Україна, Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування