МІЛІЦІЯ: ДЕПУТАТИ БИЛИСЯ НОГАМИ. ЖВАНІЯ ПІДКИНУВ ЗАКРИВАВЛЕНИЙ НІЖ?

Неділя, 24 жовтня 2004, 17:29
Київська міліція обвинувачує народних депутатів із фракцій "Наша Україна" і БЮТ у побитті співробітників міліції й держохорони.

Так агентству "Інтерфакс-Україна" пояснили події в ЦВК ночі суботи в Центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Києві.

За даними ЦГЗ, "близько 23.00 на площі Л.Українки з боку вул. Кутузова й бул. Дружби Народів до громадян, які стояли під ЦВК, швидким кроком наблизилися близько 100 молодих людей.

Між ними й громадянами, що перебували на пл. Л.Українки, виник конфлікт, який тривав менше хвилини, і в ході якого 8 громадян одержали тілесні ушкодження.

З метою припинення протиправних дій за поданням голови ЦВК Сергія Ківалова був терміново викликаний і притягнутий до охорони громадського порядку особовий наряд підрозділу міліції швидкого реагування "Беркут".

У ході конфлікту громадянами, які перебували на площі, був затриманий і переданий народним депутатам один правопорушник - Михайло Гавруш, 1978 р. н., киянин, працює приватним охоронцем".

З'ясовуючи обставини події у фойє ЦВК, "заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко, нардепи Євген Червоненко, Андрій Шкиль і Степан Хмара кілька разів завдали удари руками й ногами в різні частини тіла заступнику начальника ГУ МВС в Києві, полковникові міліції Ошовському, який також находились у приміщенні ЦВК", заявили в міліції.

"Після цього учасники акції здійснили спробу зайти в приміщення ЦВК для зустрічі з нардепами. З метою недопущення сторонніх осіб на об'єкт під охороною біля вхідних дверей був виставлений "Беркут" у кількості 12 чоловік, серед яких був командир спецпідрозділу, полковник міліції Силяков", - повідомили в ЦГЗ.

У зв'язку із цим Ющенко, Зінченко, Порошенко "та інші депутати (близько 10 чоловік), почали відтісняти працівників "Беркута", при цьому зривали з них шоломи, завдавали їм удари в обличчя, ображали, смикали за одяг.

Також нардепи з "Нашої України" насильно завели в приміщення ЦВК командира "Беркута" Силякова. У результаті інциденту Силякову пошкодили верхній одяг, наручний годинник й завдали легкі тілесні ушкодження".

Крім того, за даними міліції, близько 23.30 суботи "було вчиненно провокаційний напад на двох працівників міліції Держохорони".

Представники спецпідрозділу "Титан" на той момент охороняли президента Асоціації міжнародних перевезень "Асмап".

"Співробітники міліції під час забезпечення фізичної охорони перебували в цивільному одязі, були озброєні табельною вогнепальною зброєю - пістолетами Макарова й патронами до них. Службу несли в автомобілі замовника", - повідомили в ЦГЗ.

На площі Слави, напроти готелю "Салют" їх автомобіль начебто було блоковано декількома автомобілями. "З них зненацька вибігло близько 10 чоловік", - повідомили в ЦГЗ.

За їх словами, ці люди "силою відкрили двері автомобіля", і, незважаючи на те, що правоохоронці представилися працівниками міліції, "застосовуючи фізичну силу, витягли їх із салону".

Співробітників "Титану", за даними міліції", "примусово помістили в автомобіль MERCEDES Benz G55A, державний номерний знак 555-93 II, зареєстрований на народного депутата України Давида Жванію".

Після цього працівників міліції доставили у вестибюль ЦВК, де перебували нардепи Червоненко, Стретович, Хмара, Безсмертний, Павленко, Шкіль та інші.

"Застосовуючи силу, працівників міліції кинули на підлогу, вилучили службові посвідчення, табельну вогнепальну зброю, особисті речі. Паралельно весь цей час у присутності нардепів їх, закутих в наручники, били руками й ногами", - заявили в ЦГЗ.

Під час цих протизаконних дій один з нардепів поклав складний ніж із із плямами бурого кольору поблизу працівників міліції", - заявили в ЦГЗ.

За їх словами, депутати обвинувачували співробітників "Титану" "нібито в заподіянні громадянам, що перебувають у ЦВК, тілесних ушкоджень ножем".

При цьому в міліції відзначили, що "відповідно до інформації медичних установ столиці з 8 громадян, які були доставлені в київські лікарні після зіткнення поблизу входу в ЦВК, ножових поранень ніхто не одержав".

Як повідомили в ЦГЗ, тільки після втручання керівництва міліції й працівників прокуратури Києва депутати дозволили співробітникам "Титану" піднятися з підлоги й надали можливість пояснити свою непричетність до інциденту між групами громадян під ЦВК.

У зв'язку з погіршенням стану здоров'я співробітники "Титану" госпіталізовані, "за вищевказаними фактами слідчими відділами міліції Києва порушені кримінальні справи", повідомили в ЦГЗ.

У міліції також відзначили, що у день проведення акції в підтримку Ющенка, для охорону громадського порядку в столиці забезпечували 420 працівників органів внутрішніх справ й 300 військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.

Читайте також:

ЮЩЕНКА НЕ ВИПУСКАЛИ ІЗ ЦВК. НАПАДНИКИ ВИЯВИЛИСЯ МІЛІЦІОНЕРАМИ

ОМОН ЗАСТОСУВАВ СИЛУ ДО ЮЩЕНКА Й ПОРОШЕНКА. ПОБИТО ДЕМОНСТРАНТІВ ПІД ЦВК

Міліція заарештувала... відеокамери "нашоукраїнців"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...