Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Титан", який побили нашоукраїнці, возив провокаторів

Неділя, 24 жовтня 2004, 19:47
Народний депутат Володимир Бондаренко (фракція "Наша Україна") стверджує, що двоє міліціонерів, захоплених депутатами, мали відношення до нападу на учасників акції - прихильників Ющенка під ЦВК.

В інтерв'ю журналістам у неділю в Києві, депутат, який був безпосереднім учасником подій біля ЦВК, повідомив, що, за словами очевидців - учасників акції, ці люди привезли "нападників у чорному цивільному одязі" на мікроавтобусі.

"Нам повідомили номери автобуса, і ми його наздогнали біля готелю "Салют" і блокували нашими автомобілями. Це виявилися працівники міліції, озброєні, які прикривалися тим, що обслуговують "АсМАП" (Асоціація міжнародних перевезень), - сказав депутат.

Бондаренко висловив думку, що те, що відбулося під ЦВК, мало дві цілі: "як мінімум, для того, щоб створити навколо Центвиборчкому механічне прикриття, і друге - щоб на Раді Національної безпеки й оборони почати розкручувати питання про введення надзвичайного стану в Україні, який би дав можливість скасувати факт проведення виборів".

Як повідомлялося, у суботу ввечері в будинку ЦВК відбулася низка інцидентів, у яких брали участь народні депутати, прихильники й супротивники Ющенка, міліція.

У свою чергу, у заяві Центра громадяських зв'язків МВС України в Києві говориться, що близько 23.30 у суботу "був зроблений провокаційний напад на двох працівників міліції Державної служби охорони (ДСО) при ГУ МВС України в м. Києві", які охороняли президента Асоціації міжнародних перевезень "Асмап".

За словами міліції, співробітники "Титана" закінчили охорону приватного підприємця й поверталися здавати зброю, коли на площі Слави, напроти готелю "Салют" рух їхнього автомобіля було заблоковано кількома авто, з яких вибігли близько 10 осіб.

Співробітників "Титану", за даними міліції, "примусово посадили до автомобілю MERCEDES Benz G55A, державний номерний знак 555-93 II, зареєстрований на народного депутата України Давида Жванию".

Після цього працівників міліції доставили до ЦВК, де нібито нардепи їх "кинули на підлогу, вилучили службові посвідчення, табельну вогнепальну зброю, особисті речі", "били руками й ногами".

Їх вдалося звільнити "тільки після втручання керівництва Головного упрвління столичної міліції й працівників прокуратури Києва".

У зв'язку з погіршенням стану здоров'я співробітники "Титана" госпіталізовані, "за вищевказаними фактами слідчі відділів ГУ МВС України в м. Києві порушили кримінальні справи", повідомили в ЦГС.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЮЩЕНКО НЕ ВИПУСКАЛИ З ЦВК. НАПАДНИКИ ВИЯВИЛИСЯ МІЛІЦІОНЕРАМИ

ОМОН ЗАСТОСУВАВ СИЛУ ДО ЮЩЕНКА Й ПОРОШЕНКА. ПОБИТО ДЕМОНСТРАНТІВ ПІД ЦВК

Міліція заарештувала... відеокамери "нашоукраїнців"

МІЛІЦІЯ: ДЕПУТАТИ БИЛИСЯ НОГАМИ. ЖВАНІЇ ПІДКИНУЛИ ЗАКРИВАВЛЕНИЙ НОЖ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування