Ющенка зустрічали радянськими піснями. Він сказав, що "не козел"

Неділя, 24 жовтня 2004, 20:58
В Симферополі зустрічі Віктора Ющенка з виборцями намагалася перешкодити машина з гучномовцями, яка кілька разів об'їздила площу, де виступав кандидат у президенти.

За даними журналістів, машина належить "Укртелекому". З гучномовця звучала музика радянських часів, зокрема пісня "Под крылом самолета о чем то поет зеленое море тайги…"

Однак, апаратура штабу Ющенка була сильніше і, зробивши кілька кіл, машина поїхала.

Як відзначають журналісти, на відміну від його минулого візиту, коли виключили світло на держтелерадіокомпанії "Крим", інших інцидентів під час перебування Ющенка в Сімферополі не було.

Ющенко переконаний, що якщо до влади прийде Янукович, "це буде на 10 років". "Тоді комусь треба буде вчити Мурку", - з іронією сказав Ющенко. Він звертався до виборців Криму російською мовою.

"Я не козел у цій нації, і мої діти не козли і козлами не будуть. Це не вибір", сказав він, кажучи про Януковича. "Вам буде незатишно в цій країні, вам незатишно буде жити в тюремній зоні".

На прес-конференції, коментуючи події, що відбулися в суботу вночі в ЦВК, Ющенко заявив: "Це була провокація, задумана у МВС, в тому штабі, що був спеціально створений до 23 жовтня".

Він назвав "провокацією" поводження молодчиків, що розбили вікна ЦВК каменями і били людей. Ціль цих провокацій - "одержати мандат на поводження влади на виборах 31 жовтня".

На думку Ющенка, швидше за все, влада піде на зрив виборів в окремих регіонах.

"Не наш штаб, а команда Януковича займається провокаціями, вибухами, завезенням вибухівки і бандитів з Росії", - заявив Ющенко. "Не виключено, що влада піде по такому сценарію, що підніме температуру виборів".

"Вони зможуть зробити все. Вони можуть зробити дуже боляче. Я за це плачу", - сказав Ющенко, показавши на своє обличчя. "Я нікого не боюся, але цього не достатньо".

"У першу чергу, не будьте спокійні, не будьте пасивні", - сказав він, звертаючись до виборців. "Якщо 31 вам дадуть по морді, ви повинні встати на захист своїх інтересів. Українська демократія - це праця мільйонів людей", додав він.

За даними міліції на зустріч з Ющенком зібралися 3 тисячі людей. За даними штабу Ющенко – 18 тисяч. Журналісти схиляються до цифри близько 10 тисяч.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...