Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма злякався журналістів і передумав їхати в Польщу

Понеділок, 25 жовтня 2004, 10:39
Президент Леонід Кучма скасував запланований на понеділок візит до Польщі.

За словами офіційних представників у Варшаві, причиною скасування візиту Київ назвав внутрішню ситуацію в Україні, передає українська служба Бі-Бі-Сі.

У п’ятницю, коли радник з міжнародних питань у адміністрації президента Квасьнєвського Анджей Майковскі повідомив про робочий візит до Варшави президента Кучми, всі визнали цей візит несподіваним.

Майковскі вказав, що "візит відбудеться з ініціативи Кучми".

Більшість польських експертів вважала, що Квасьнєвський не повинен дати згоди на такі переговори, оскільки Кучма приїжджає до Варшави з єдиною метою - показати українським виборцям, що нинішній табір влади та його кандидат Янукович має підтримку не лише в Москві, але також у Варшаві.

Водночас польські аналітики звертали увагу, що таким чином Кучма намагався втягнути польського партнера у виборчу кампанію в Україні.

В Польщі ніхто не сумнівається, що візит Кучми скасований з української ініціативи, оскільки адміністрація президента в ході консультації перед візитом усвідомила, що у Варшаві слів підтримки для порушення демократичних стандартів не знайде, і що журналісти у Варшаві поставлять президентові Кучмі цілі ряд невигідних йому запитань.

Протягом неділі тисячі прихильників Віктора Ющенка знову проводили акції на вулицях Києва по тому, як у суботу масова демонстрація прихильників опозиції завершилася бійкою.

Представники влади застерігли від будь-яких спроб вдаватися до насильства, з метою перешкодити виборам наступної неділі.

Але Ющенко заявив, що саме представники влади намагалися провокувати бійку, жбурляючи у демонстрантів камінням.


Читайте також:

Репетиція післявиборчої ночі і голий Шуфрич

ЦВК не встиг створити дільниці для фальсифікації в Росії. Шуфрич ходить з голим торсом

ЮЩЕНКА НЕ ВИПУСКАЛИ ІЗ ЦВК. НАПАДНИКИ ВИЯВИЛИСЯ МІЛІЦІОНЕРАМИ

ОМОН ЗАСТОСУВАВ СИЛУ ДО ЮЩЕНКА І ПОРОШЕНКА. ПОБИТО ДЕМОНСТРАНТІВ ПІД ЦВК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування