Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Заході побачили злочинців Білоконя і 100 тисяч Ющенка

Понеділок, 25 жовтня 2004, 12:47
Події минулої суботи під ЦВК лише посилять занепокоєння Заходу щодо проведення виборів в Україні.

Про це йдеться в статті "Файненшнл Таймс" за понеділок, повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі

Видання відзначає, що міністерство внутрішніх справ змушене було виправдовуватися по тому, як було затримано двох співробітників міліції, які "поміж групи у десь 100 молодиків здійснили напад на тих, що брали участь у заході опозиції".

"Випадок стався по тому, як пан Ющенко виступав перед стотисячним натовпом своїх прихильників", - зазначає видання. Як відомо, міліція повідомила лише про 13 тисяч учасників.

"Капітанів міліції Сергія Оксенюка та Віктора Гандарая, а також співробітника приватної служби охорони Михайла Гавриша було затримано і вдягнено у наручники у приміщенні Центральної виборчої комісії. Міністерство внутрішніх справ у свою чергу оприлюднило заяву, що співробітників міліції було затримано не біля будівлі ЦВК а біля готелю "Салют", де вони й виконували свої обов"язки", - пише "Файненшнл Таймс".

Часопис зазначає, що епізод стався саме тоді як МВС, "докладаючи всіх зусиль, марно намагається переконати українців у тому, що його співробітники працюють над підтриманням порядку у цій виборчій кампанії".

"ФТ" також розповідає про створення 41 додаткової дільниці у провінційних містах Росії з тим, аби українські громадяни змогли проголосувати на виборах.

Часопис наводить слова прихильників Віктора Ющенка, що проведення українських виборів у Росії неможливо буде перевірити незалежними спостерігачами, зазначаючи, що тепер українських виборців в Росії у 50 разів більше, ніж на президентських виборах 1999 року.

Водночас швейцарська газета "Нойе Цюрхер Цайтунг" у зв”язку з виборами пише, що "під час президентської кампанії в Україні не все відбувається гладко".

"За тринадцять років, що минули від часу проголошення незалежності та після відмови від комуністичної однопартійної системи, розвиток української демократії, звичайно, не можна назвати зразковим. Більшість ЗМІ тією чи іншою мірою залежні від авторитарної президентської камарильї та від пов”язаних з нею місцевих кланів", - пише видання.

І все ж таки в Україні ведеться "жорстка та напружена виборча боротьба, результати якої надзвичайно важко передбачити", - пише газета, порівнюючи з виборами в Росії і Білорусі.

"У порівнянні з таким змаганням референдум у Білорусі з підтасованими результатами та переобрання Путіна, який, практично, не мав жодного конкурента, схожі на справжні трагедії", - пише газета.

Як позитивний крок "Нойе Цюрхер Цайтунг" відзначає, що Кучма на відміну від Лукашенка не пішов на третій строк.

"Те, що Кучма все ж таки наважився відступити від влади, свідчить про наявність певної поваги до сили опозиції, а, можливо, також і до критичного ставлення Заходу", - пише видання.

Вказуючи на розбіжності поглядів головних кандидатів Ющенка і Януковича, видання все ж зазначає, що "твердження про доленосність виборів в Україні схоже на перебільшення".

"Рішення, які мали справді визначальний характер для України, уже ухвалені", - пояснює свою думку "Нойе Цюрхер Цайтунг", зазначаючи, що більше ніхто не ставить під сумнів незалежність України.

Читайте також:

Читайте також:

ЮЩЕНКА НЕ ВИПУСКАЛИ ІЗ ЦВК. НАПАДНИКИ ВИЯВИЛИСЯ МІЛІЦІОНЕРАМИ

ОМОН ЗАСТОСУВАВ СИЛУ ДО ЮЩЕНКА Й ПОРОШЕНКА. ПОБИТО ДЕМОНСТРАНТІВ ПІД ЦВК

Міліція заарештувала... відеокамери "нашоукраїнців"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування