Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не може вибачити Ющенка після недільної ночі

Понеділок, 25 жовтня 2004, 16:34
Президент Леонід Кучма вважає, що події, що відбулися в будинку Центральної виборчої комісії в ніч на неділю, є "брудною спробою тиску на ЦВК".

Відкриваючи нараду з керівниками правоохоронних органів і главами обласних держадміністрацій, Кучма відзначив, що події тієї ночі викликають у нього обурення.

"Всі ми бачили, що це була брудна спроба тиску на ЦВК, на конституційний орган країни, який покликаний займатися головним завданням - організовувати вибори, у тому числі й президента", - сказав Кучма.

"І депутати, які покликані за своєю посадою втілювати законність, робили дії, які не мають виправдання ні за яких умов - ні з погляду закону, ні з погляду моралі", - сказав Кучма.

Президент закликав керівників правоохоронних органів не реагувати на провокації в ході виборів глави держави.

"Я звертаюся до усіх, я хочу просто попросити не реагувати на провокації. А вони є й обов'язково будуть", - заявив Кучма.

Він також відзначив неприпустимість втручання представників силових структур у виборчий процес. "Втручання у виборчі процеси - я взагалі це відкидаю", - підкреслив він.

Президент закликав керівників силових структур, якщо буде потреба, зібрати своїх підлеглих і ще раз сказати їм про невтручання у виборчий процес.

Кучма також заявив, що на нинішньому етапі необхідно захистити Центральну виборчу комісію від спроб тиску на неї.

"Сьогодні конче потрібно захистити ЦВК від найменшої можливості силового тиску, потрібно дати можливість працювати в нормальній обстановці, а не в обстановці залякування", - сказав Кучма.

Президент відзначив, що обговорював з головою ЦВК Сергієм Ківаловим у неділю події, що відбулися в суботу ввечері.

"Куди ж ми йдемо? Невже така солодка влада, що немає перешкод ні для чого? Тільки дай і сьогодні. Думаю, що ми зробимо все для того, щоб таких випадків ніколи не було, особливо в ході цієї кампанії", - підкреслив Кучма.

Президент закликав політичні сили в країні відмовитися від спроб дестабілізації ситуації напередодні виборів глави держави: "Хочу звернутися до політичних сил: угамувати страсті й відмовитися від спроб дестабілізації ситуації в країні", - сказав Кучма.

Президент підкреслив, що за такі спроби "будуть платити" прості люди, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, у ніч на неділю представники "Нашої України" і БЮТ виламали двері в кабінет, де члени ЦВК хотіли кулуарно ухвалити рішення щодо створення 420 додаткових дільниць у Росії. Це могло привести до фальсифікації виборів в 1 мільйон голосів.

У результаті під контролем депутатів ЦВК ухвалив рішення щодо створення 41 дільниці.

Учасники мітингу за Ющенка, які очікували під ЦВК рішення, були піддані нападу.

Читайте також:

Репетиція післявиборчої ночі і голий Шуфрич

ЦВК не встиг створити дільниці для фальсифікації в Росії. Шуфрич ходить з голим торсом

ЮЩЕНКА НЕ ВИПУСКАЛИ ІЗ ЦВК. НАПАДНИКИ ВИЯВИЛИСЯ МІЛІЦІОНЕРАМИ

ОМОН ЗАСТОСУВАВ СИЛУ ДО ЮЩЕНКА І ПОРОШЕНКА. ПОБИТО ДЕМОНСТРАНТІВ ПІД ЦВК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...