Кучма дозволив бити депутатів. Янукович забере їх недоторканність

Понеділок, 25 жовтня 2004, 17:04
Правоохоронні органи зобов'язані припиняти будь-які хуліганські дії, зокрема й ті, у яких беруть участь народні депутати.

Про це заявив президент Леонід Кучма на нараді з керівниками правоохоронних органів і главами державних обладміністрацій.

"Жодна депутатська недоторканність не звільняє правоохоронні органи від права й обов'язку рішуче й без вагань припиняти будь-які хуліганські дії, зокрема, ті, у яких плутаються такі депутати", - заявив президент.

"У нас людей давлять на смерть, і це все з рук сходить, і всі ці люди (народні депутати) потім нам розповідають про мораль", - сказав Кучма.

Він нагадав, що в ході всеукраїнського референдуму в 2000 році 90% українців висловилися за обмеження депутатської недоторканності.

"Не може бути депутатський мандат індульгенцією від всіх і вся", - підкреслив глава держави.

"Я думаю, що якщо не ця Верховна Рада, то наступна, я думаю ті політичні сили, які будуть іти на вибори в 2006 році - вони, кожний у своїй програмі повинен записати таку норму (обмеження депутатської недоторканності)", - сказав президент.

Він відзначив, що відповідно до чинного закону, перед депутатом "відкриті всі двері, всі режимні підприємства".

"Наведіть приклад хоч однієї країни, де таке свавілля є", - сказав Кучма.

У свою чергу прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що вважає за можливе проведення референдуму з обмеження депутатської недоторканності й назвав неприпустимими дії частини парламентаріїв у ЦВК у суботу.

Про це прем'єр повідомив журналістам після спілкування з жителями міста Коростень у ході робочої поїздки в Житомирську область у понеділок.

Він припустив, що депутати самі найближчим часом ухвалять рішення щодо депутатської етики й про неприпустимість порушення закону народними обранцями, а якщо цього не відбудеться, "якщо вони (парламентарії) вважають себе людьми, яким все можна, тоді потрібно буде звернутися до українського народу через референдум приймати відповідне рішення".

При цьому Янукович додав, що "депутатам потрібно мати міру в цих питаннях, вони, м'яко говорячи, дуже неправі".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Репетиція післявиборчої ночі і голий Шуфрич*/archive/2004/october/24/1.shtml}

ЮЩЕНКА НЕ ВИПУСКАЛИ ІЗ ЦВК. НАПАДНИКИ ВИЯВИЛИСЯ МІЛІЦІОНЕРАМИ


ОМОН ЗАСТОСУВАВ СИЛУ ДО ЮЩЕНКА Й ПОРОШЕНКА. ПОБИТО ДЕМОНСТРАНТІВ ПІД ЦВК

Міліція заарештувала... відеокамери "нашоукраїнців"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування