СПУ хоче обговорити з Кучмою, а КПУ назвала ющенківців фашистами

Понеділок, 25 жовтня 2004, 18:02
Соцпартія пропонує скликати засідання Верховної Ради для розв'язання ситуації, що склалася навколо виборів.

На думку соціалістів, позачергове засідання має бути скликане для запобігання можливого катастрофічного розвитку подій.

На вимогу зборів парламенту СПУ наштовхнули події ночі з суботи на неділю під Центрвиборчком.

"Я вважаю, що це провокація і репетиція 31 жовтня. На мою думку, провокаційну роль відіграли силові структури влади", - сказав Мороз, передають Українських Новин.

"Політвиконком СПУ пропонує негайно скликати засідання Верховної Ради за участю президента України, міністрів силових структур, глав обласних держадміністрацій, кандидатів на пост президента України для обговорення виборчої ситуації, що склалася", - йдеться у заяві.

На думку лідера СПУ, як провладні телевізійні канали, так і "5 канал" у висвітленні цієї події сприяли нагнітанню обстановки і тривоги серед громадян України.

Мороз повідомив, що 23 жовтня біля ЦВК були присутні спостерігачі від СПУ. "Це кровопролиття було спровоковане і здійснене саме владою", - сказав Мороз.

В той же час інший кандидат в президенти – Петро Симоненко назвав цю кампанію з виборів президента "безпрецедентно брудною, жорстокою та цинічною".

Він назвав кампанію такою, коли "широко й безсовісно використовуються екстремальні й екстремістські методи її ведення, бандитська лексика й бандитські дії, коли хвороба або нескінченна соціальна демагогія виступають аргументами в боротьбі за голоси виборців".

На думку Симоненка, нинішня кампанія є такою, "коли передвиборне змагання перетворюється у війну фальшивих рейтингів і відретушованих портретів; коли в суспільстві нагнітається страх і провокується т.зв. "каштанова революція".

"Згадані події в ЦВК відкривають фашистський вигляд право-ліберальних націоналістів, що рвуться до владного крісла", - наводить прес-служба КПУ слова Симоненка.

"Від імені мільйонів своїх прихильників я закликаю всіх кандидатів на пост президента України: зупинитеся! Ми всі несемо величезну відповідальність за дійсну демократію, а не ту, що декларується, в Україні, за життя й здоров'я наших громадян, за майбутнє країни", - зауважує Симоненко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...