Керрі й Держдеп США проти того, щоб міліція била депутатів

Вівторок, 26 жовтня 2004, 11:10
Сполучені Штати занепокоєні деякими повідомленнями, що надходять з України, і пильно стежать за передвиборчою кампанією, яка триває.

Про це заявив у понеділок представник Державного департаменту США Адам Ерелi на прохання журналістів прокоментувати нарікання української опозиції на утиски проти неї з боку влади, як також повідомлення про фінансове втручання Росії в українську виборчу кампанію, повідомляє "Голос Америки".

Прямо не коментуючи повідомлень, Ерелi заявив, що Держдепартамент уже сказав своє слово з приводу українських виборів, додаючи лише, що США занепокоєні повідомленнями, які надходять, і що вони ставляться до них серйозно.

Нагадаємо, Держдепартамент США 14 жовтня видав заяву, у якій висловив "глибоке розчарування" перебігом передвиборчої кампанії в Україні.

В документі, серед іншого, застерігалося про можливість перегляду відносин США з українською владою, якщо вона спробує сфальсифікувати результат президентських виборів.

Майже водночас з Держдепартаментом занепокоєння ситуацією в Україні висловив також кандидат у президенти США від Демократичної партiї Джон Керрi.

Він сказав про це в інтерв’ю польській "Газеті виборчій"

Зокрема, торкаючись передвиборчої ситуації в Україні, кандидат у президенти США від демократів відзначив: "Її (України) громадяни мають шанс продемонструвати силу демократії у вільному та чесному голосуванні".

Він висловив занепокоєння "останніми випадками" в Україні. "Влада не дає спокою кандидатам від опозиції та їх прибічникам, погрожує їм", зазначив Керрі.

"Водночас, уряд президента Буша з байдужістю дивиться на відхід від демократичних реформ у цій країні. Вже кілька місяців тому треба було визначити з Європейським союзом, яким способом спільно підтримати демократію в Україні", наголосив Керрі.

"Як президент США я буду продовжувати політику близького партнерства між обома країнами через підтримку незалежності України, а також її повноправної участі у трансатлантичному співтоваристві", - пообіцяв Керрі.

Керрі визначив Україну як "країну ключового стратегічного значення", повідомляє сайт ПроЄвропа.

Як відомо, демократ Керрі виграв три раунди передвиборчих теледебатів у республіканця, чинного президента США Джорджа Буша. Вибори США призначені на 2 листопада. Офіційна Москва заявляє про підтримку чинного президента Буша.

У суботу після мітингу прихильників Віктора Ющенка під ЦВК відбулася низка провокацій. Зокрема, невідомі закидали ЦВК димовими шашками та камінням, а ввечері побили учасників мітингу. Серед нападників виявилися співробітники міліції.

Також відбулася сутичка між народними депутатами "Нашої України" і спецпідрозділом "Беркут".

Читайте також:

Репетиція післявиборчої ночі і голий Шуфрич*/archive/2004/october/24/1.shtml}

ЮЩЕНКА НЕ ВИПУСКАЛИ ІЗ ЦВК. НАПАДНИКИ ВИЯВИЛИСЯ МІЛІЦІОНЕРАМИ


ОМОН ЗАСТОСУВАВ СИЛУ ДО ЮЩЕНКА Й ПОРОШЕНКА. ПОБИТО ДЕМОНСТРАНТІВ ПІД ЦВК


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...