Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Ющенка чекають зоопарк, застряглий ліфт, сапери і батьківські збори

Вівторок, 26 жовтня 2004, 13:01
Інформація про мінування площі, де у вівторок запланований мітинг Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко, виявилася помилковою.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" в обласному управлінні МінНС.

У свою чергу керівник Кіровоградського облштабу Ющенка Валерій Кальченко назвав це провокацією і розповів про перебіг подій.

Про те, що Тимошенко і Ющенко в Кіровограді виступлять перед виборцями на площі імені Кірова, було оголошено ще 19 жовтня, нагадав Кальченко.

За його словами, влада обіцяла, що "не буде жодних провокацій", а навколо сцени буде охорона.

У той же час, розповів Кальченко, 23 жовтня на площі були виставлені вагончики з тваринами, "атрибутами звіринця" і атракціонами, що зробило "проведення мітингу неможливим".

Після цього Кальченко зустрівся з мером міста, який запевнив, що зустріч може відбутися на площі імені Богдана Хмельницького, яка знаходиться неподалік.

Однак, у понеділок надійшли дві інформації про мінування: спочатку - площі Кірова, а потім - одного з будинків на площі Хмельницького. Ці "мінування" виявилися помилковими.

На час, поки на площі Хмельницького шукали вибухівку, на 2 години була припинена установка сцени для мітингу Ющенка. На ніч біля сцени були виставлені близько 50 осіб від прихильників кандидата для охорони.

Кальченко повідомив, що усе ще надходять анонімні повідомлення про можливий зрив зустрічі Ющенка.

Так, є інформація про те, що при під'їзді кандидата до Кіровограда буде перекрита дорога від Олександрівки до міста, а також дані про можливе відключення електрики у той час, коли Ющенко буде їхати в ліфті.

У той же час Кальченко відзначив, що представники СБУ запевнили його, що забезпечать належну охорону під час усього перебування лідера "Нашої України" у Кіровограді.

Крім того, за інформацією "Української правди", у вівторок у Кіровоградських вузах заняття перенесли на другу половину дня. Виступ же Ющенка заплановано на 17 годину.

Також на вечір у школах масово призначені батьківські збори, щоб вони не брали участь у мітингу.

Як повідомив депутат Олександр Морозов, керівництво місцевого педуніверситету вимагає від студентів персональних заяв, що вони відмовляються від навчання і йдуть на мітинг Ющенка.

Крім того, керівництво міста не перекрило рух на під'їзді до площі Хмельницького, де має відбутися мітинг. Таким чином неможливо змонтувати сцену для виступу Ющенка.

Також міліція заборонила автопідприємствам виїжджати з міста для підвезення людей із населених пунктів області для участі в мітингу Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування