В ОБСЄ помітили перегини убік Януковича

Вівторок, 26 жовтня 2004, 13:33
У проміжному звіті місії ОБСЄ щодо спостережень за президентськими виборами в Україні відзначається, що низка представників влади на місцях підтримує одного кандидата, і це - кандидат від влади прем'єр Віктор Янукович.

Крім цього, відзначається у звіті, більшість ЗМІ не дає об'єктивну і збалансовану інформацію про кандидатів у президенти України.

Витяг з цього звіту зачитав посол Канади Ендрю Робінсон під час "круглого столу", присвяченого участі недержавних організацій у спостереженні за президентськими виборами у вівторок у Києві.

У звіті, за словами посла, відзначається зокрема, що дуже часто представники влади підтримують одного кандидата - Януковича. Крім того, більшість ЗМІ, за якими вела спостереження місія, не давали об'єктивної, збалансованої інформації про кандидатів на посаду президента.

Виступаючи під час "круглого столу", лідер Соцпартії Олександр Мороз знову заявив про необхідність провести політреформу до виборів, що "зробило б менш ажіотажною" боротьбу за посаду президента, якби в нього не було таких необмежених повноважень.

Кажучи про конфлікт в ніч з 23 на 24 жовтня біля стін ЦВКа, Мороз підкреслив, що ця акція була спланована і спровокована.

За його словами, ніхто не звертає увагу на причину виходу людей на площу перед Центрвиборчкомом. Він нагадав, що нею стала спроба ЦВК зареєструвати більше 400 додаткових ділянок у Росії, на що не було законних підстав.

Крім того, він відзначив, що соціалісти призивають виборців увечері 31 жовтня прийти на виборчі дільниці та вимагати від членів ЦВК або від спостерігачів на цих ділянках, надати їм протоколи з результатами голосування, щоб це допомогло забезпечити проведення рівного додаткового підрахунку голосів.

За словами Мороза, у соціалістів є відповідна домовленість щодо цього питання з комуністами і з "Нашою Україною". "Дуже важливий контроль за підрахунком голосів", - підкреслив він.

За матеріалами Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування