Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навіть у вотчині Януковича неохоче вірять, що "ПОРА" - терористи

Вівторок, 26 жовтня 2004, 13:51
Обвинувачення в підготовці терактів громадською організацією "Пора" вважають обґрунтованими лише 10% українців, яким хоча б щось відомо про обвинувачення членів організації.

Ще 16% вважають, що вони, "швидше за все, обґрунтовані", 30% думають, що це, швидше за все, провокація влади, мета якої - дискредитувати опозицію.

17% упевнені, що це - провокація влади, 27% вагалися з відповіддю.

Взагалі про обвинувачення учасників кампанії "Пора" добре знають 8% громадян України, опитаних Центром Разумкова, 29% - "щось про це чули" й 63% - "вперше чують".

Як повідомив заступник директора служби Центра Разумкова Михайло Міщенко, уже традиційно не довіряють обвинуваченням влади проти опозиції жителі Західного й Центрального регіонів.

Так, на Заході України серед тих, кому відомі обвинувачення проти "Пори", лише 10% схильні вважати їх обґрунтованими, 62% дотримуються думки, що це провокація влади.

У Центральному регіоні ці показники відповідно 24% й 50%.

Але навіть у тих регіонах, де до повідомлень із офіційних джерел ставляться з більшою довірою, у цьому випадку офіційна позиція також ставиться під сумнів.

Так, серед жителів Східного регіону, яким відомо про обвинувачення проти "Пори", 34% вважають їх обґрунтованими, а 36% - провокацією влади з метою дискредитувати опозицію.

Соцдослідження проводилося з 20 по 23 жовтня службою Центру Разумкова по всій Україні. Було опитано більше 2 тис. осіб старше 18 років. Похибка вибірки - 2,3% (без врахування дизайн-ефекту).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: