Штаб Януковича звинувачує особисто Ющенка в підриві національної безпеки

Вівторок, 26 жовтня 2004, 16:02
Центральний виборчий штаб Януковича заявляє, що події в ніч на 24 жовтня біля Центральної виборчої комісії, є "безпрецедентним актом силового тиску на ЦВК".

"Група депутатів на чолі з Віктором Ющенком за підтримкою своїх прихильників, зухвало зловживаючи недоторканністю, увірвалася до приміщення ЦВК і зірвала її засідання. Цим народні депутати з оточення кандидата грубо порушили норму закону, яка не допускає втручання будь-яких посадових осіб у вирішення питань, що належать до повноважень Центральної виборчої комісії як конституційного державного органа", - йдеться у заяві штабу Януковича, текст якого переданий до агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Для нас абсолютно очевидні мотиви, що спонукали радикально налаштованих прихильників Ющенка до цинічних і агресивних протизаконних дій. Останнім часом довіра виборців до цього кандидата помітно знизилася, а його шанси на перемогу стають усе більш примарними. У цих умовах оточення Ющенка зробило головну ставку на дестабілізацію і зрив виборів, розуміючи, що узяти верх у чесній боротьбі вже неможливо", - говориться у заяві.

"Виборча кампанія Ющенка будується не на змаганні нових ідей і конструктивній роботі, а на грубій, поза цивілізованими нормами, критиці влади, безпідставних обвинуваченнях і свідомому обмані людей. Суспільству наполегливо нав'язується думка, що будь-який інший варіант, крім його перемоги, буде сфальсифікований", - заявляє штаб Януковича.

"Ми покладаємо відповідальність за спроби дестабілізувати ситуацію особисто на Віктора Ющенка і звертаємо його увагу, як одного з кандидатів на вищу державну посаду, на категоричну неприпустимість використання будь-яких протизаконних методів у веденні виборчої кампанії".

"Підбурювання своїх прихильників до екстремістських дій піддає Україну ризику масових безладь і має розглядатися як спрямоване на підрив національної безпеки країни", - заявляє штаб Януковича.

Представники штабу наполягають на невідкладному проведенні відкритого засідання Центральної виборчої комісії за участі керівників МВС, СБУ, Міністерства юстиції по забезпеченню охорони правопорядка і повноцінної діяльності ЦВК, заборонити проведення будь-яких масових акцій біля Центрвиборчкому, притягти до відповідальності керівників служб, що забезпечують державну охорону Віктора Ющенка і віце-спікера Олександра Зінченка, "співпрацівники яких були втягнені до протизаконних дій".

"Ми звертаємося до спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій у день голосування обов'язково бути присутніми у Центральній виборчій комісії і вимагаємо від структур виконавчої влади прийняти всі належні заходи для забезпечення їхньої безперешкодної діяльності".

"Ми переконані, що тільки безумовне дотримання норм закону - від народного депутата до виборця - збереже стабільність і цивільний спокій у країні, дасть можливість кожному зробити 31 жовтня зважений і свідомий вибір", - говориться у заяві штабу Януковича.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...