Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін вчить опозицію як поводитися на виборах

Вівторок, 26 жовтня 2004, 16:36
Представники Росії бачать у недавніх подіях біля стін будинку ЦВК в Києві ознаки загрози дестабілізації ситуації у країні з боку опозиції.

Зокрема, у вівторок на прес-конференції з нагоди відкриття інформцентру Російського клубу "Вибори-2004" російський посол Віктор Чорномирдін, характеризуючи події, що відбулися, сказав: "Це - боляче. Постраждають прості люди".

Дипломат назвав безвідповідальними заклики "приходити, виходити" (на вуличні акції ): "Не розумію - для чого? Ось головне запитання".

Голова комітету Держдуми РФ у справах СНД і зв'язках із співвітчизниками Андрій Кокошин, який є офіційним спостерігачем на виборах в Україні, відзначив, що "у ціх подіях ми побачили грізного провісника".

"Опозиція вийшла за межі правового поля, що вкрай небезпечно", - заявив він, додавши, що Росія "кровно зацікавлена" у тому, щоб в Україні не відбулося дестабілізації ситуції.

"Ми вболіваємо за те, що відбувається в Україні. Дії опозиції, моїх колег-депутатів (і я готовий їм висловити це особисто), що діють силовим образом, у тому числі, піддають насильству і знущанням працівників правоохоронних органів - це ні в які ворота не лізе", - сказав Кокошин.

Президент фонду "Політика" В'ячеслав Ніконов висловив думку, що події біля стін ЦВК свідчать про те, що "опозиція не виключає для себе силового сценарію виборів".

Як повідомлялося, під час і після багатотисячного мітингу опозиції в суботу увечері виникли інциденти і зіткнення як у будинку ЦВК, так і у приміщенні.

Чорномирдін також назвав "емоціональними вигуками" висловлення деяких депутатів Верховної Ради про необхідність випровадити посла РФ через його втручання у внутрішні справи України.

"Мене надіслала не Рада, а російська держава, я виконую російськї обовязки і представляю Росію в Україні, і я ще ні від кого членороздільно не почув, у чому мене намагаються звинуватити, і в що я втручаюся", - заявив Чорномирдін.

Посол підкреслив, що таких "емоційних вигуків" він не чув на адресу жодного дипломата. "Якщо є питання - я готовий у будь-який час і на будь-якому рівні порозумітися", - додав він.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування