Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Заході Янукович з його судимостями не мав би шансів

Середа, 27 жовтня 2004, 09:56
У розвинутих країнах заходу факти судимостей у біографії кандидата в президенти, як це трапилося у випадку з Януковичем, поставили б жирного хреста на його політичному майбутньому.

Про це пише британська газета «Дейлі Телеґраф» у номері за середу.

Проте, додає видання, у колишньому Радянському Союзі подібні речі викликають значно менше резонансу, пише газета.

Часопис наводить слова 56-ти річної киянки Людмили Бугаєнко, яка погоджується, що Янукович був чимось на зразок хулігана, але натомість він виплачує пенсії.

У середу одразу два британські часописи вміщують критичні матеріали про вибори президента України.

„Дейлі Телеґраф” друкує статтю, що зветься "Українська передвиборча кампанія заплямована насильством".

„Обличча провідника опозиції спотворено слідами, як вважають, отруєння. Перевдягнені співробітники міліції, що виглядають як кримінальні елементи завдають ножових поранень демонстрантам на мітинґу антиурядовихих сил. СБУ, спадкоємець КҐБ, затримує студенських активістів та членів демократичних рухів. Лунає низка підозрілих вибухів”.

Все це, на думку „Дейлі Телеґраф”, обличчя передвиборчої кампанії в Україні.

Газета відзначає, що результат цих виборів може потужно запустити Україну до або західної, або ж до російської орбіти на багато наступних років.

Ці вибори в Україні можуть також стати вирішальними у тому, чи вдасться президентові Росії Путіну відновити буферний Радянський Союз, базований на єдиному економічному просторі України, Білорусі, Росії та Казахстану.

Далі кореспондент „Дейлі Телеґраф” повідомляє про припущення, що влада навіть може скасувати вибори або ж просто "вкрасти" результати виборів.

За цих умов різниця між позиціями обох провідних кандидатів на виборах є більш, ніж разючою.

„Віктор Ющенко, провідник опозиційної коаліції "Наша Україна", який нині послуговується сильним гримом аби дещо приховати наслідки нещодавньої хвороби, пропонує ширші зв’язки із Заходом і шлях до евентуального членства у Європейському Союзі та НАТО».

«Натомість Віктор Янукович, обраний офіційними київськими властями як спадкоємець нинішнього президента Кучми, обіцяє зробити російську мову другою офіційною і запровадити подвійне громадянство, просуваючись політично ближче до Москви».

„Дейлі Телеґраф” наводить слова 31-річного київського бармена Саші, який каже, що нинішні українські вибори постають як вибір між моральним та кримінальним майбутнім. Тут не йдеться про НАТО чи Європейський Союз, тут йдеться про самих українців.

Української передвиборчої тематики торкається і матеріал у часописі „Ґардіан”. Стаття зветься "Візит Путіна до Києва навмисне сплановано, аби вплинути на вибори в Україні".

„Ґардіан” пише, що президент Росії кількаразово зустрічався з провладним кандидатом на президентських виборах Януковичем , висловлювавши йому свою підтримку.

Часопис додає, наводячи слова опозиційного кандидата Віктора Ющенка, який каже, що візит російського керівника в Україну припадає на незручний час.

У свою чергу "Ґардіан", з посиланням на представників Орґанізації з Безпеки та Співробітництва у Європі, повідомляє, що передвиборча кампанія в Україні позначились упередженим використанням засобів масової інформації на користь пана Януковича.

До цього матеріала про Україну у "Ґардіан" додається аналітична стаття оглядача часопису Саймона Тисдала, що зветься "Колишні радянські держави й надалі перебувають у тіні Росії".

Зокрема, це стосується бажання Кремля бачити промосковського кандидата Віктора Януковича переможцем на українських виборах, "Ґардіан" висуває такі арґументи Москви.

Україна є стратегічною частиною того, що у Кремлі називають "близький закордон". Російський флот і надалі базується на українській території у Криму, відтак Москва вбачає в Україні важливу деталь її оборонної стратегії.

Торгівля та нафта є іншим моментом, що привертає пильну увагу Москви до виборів в Україні. Також Кремль, без сумніву, буде прикро вражений вступом України до НАТО та Європейського Союзу.

"Ґардіан" додає, що опозиційний кандидат Віктор Ющенко власне так і визначив європейську перспективу розвитку Україну.

Він зазначив, що українці завжди вважали себе європейцями, а не сусідами Європи. А нинішні українські власті на чолі з президентом Кучмою та кандидатом Януковичем виступають за кроки у напрямку Європи лише з огляду на інтереси саме Росії.

На додаток вони виступають за міцний контроль радянського зразка за засобами інформації та державно-олігархічною бізнесовою структурою.

Попри критику з боку європейських структур передвиборчої кампанії в Україні, Сполучені Штати, задоволені надсиланням українського війська до Іраку, висловлюють лише обмежену реакцію.

Водночас, посольство США у Києві повідомило, що виділяє 13 мільйонів доларів на забезпечення вільних та прозорих виборів в Україні.

Українська служба Бі-Бі-Сі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
Усі новини...