Терористи з "ПОРИ" виявилися... не терористами

Середа, 27 жовтня 2004, 10:58
Звільнено з-під варти члена Української народної партії Ярослава Годунка, якого звинувачували у причетності до створення терористичної організації.

Про таке рішення Шевченківського районного суду Києва, ухвалене після другого засідання, повідомив нардеп Євген Жовтяк.

На першому засіданні у цій справі Шевченківський суд на вимогу СБУ, продовжив на десять днів утримання під вартою Годунка, у зв’язку з тим, що слідству необхідно було зібрати докази його причетності до нібито "створення терористичної організації".

"Сьогодні ці десять днів закінчилися, і за цей час слідство не зібрало ніяких доказів, хоча масово проводилися обшуки на квартирах членів "Пори" та в їхніх офісах", - розповів Жовтяк.

"За цей час не знайдено жодних доказів причетності саме Годунка до вибухівки, яка була підкинута за наказом командира столичної міліції. Не було зібрано і доказів існування якоїсь терористичної організації, до якої буцімто був причетний Ярослав", - наголосив Жовтяк.

За його словами, зваживши на те, що доказів так і не було надано, а контраргументи адвоката Годунка були переконливі, сторона звинувачення не надала переконливих доказів того, що Ярославу необхідно продовжити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, і він був сьогодні випущений у залі суду під підписку про невиїзд.

Кримінальна справа ще незакрита, слідство триває, нагадує прес-служба центрального штабу Ющенка.

Нагадаємо, що Годунок був затриманий, коли він у якості свідка по так званій справі "вибухівки" в офісі "Пори" прийшов давати свідчення до Подільського райвідділу міліції 16 жовтня близько 20 години.

Його було обвинувачено у створенні терористичної організації, оскільки він є власником фірми, що орендувала підвал під офіс руху "Пора".

Читайте також:

Навіть у вотчині Януковича неохоче вірять, що "ПОРА" – терористи

У справі "ПОРИ" є перший конкретний терорист. Почалися арешти в Одесі

Міліція пішла з "ПОРИ" ні з чим. Зорю, який відпустив "терористів", звільнено

ГЕНПРОКУРАТУРА ПРИШИЛА "ПОРІ" СТАТТЮ ТЕРОРИЗМ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування