Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортери без кордонів" опустили Україну

Середа, 27 жовтня 2004, 11:29
Україна порівняно з минулим роком опустилася у рейтингу "Репортерів без кордонів" на шість позицій.

Такими є результати щорічного рейтингу правозахисної організації "Репортери без кордонів", складеного на основі індексу свободи слова, передає радіо "Німецька хвиля".

Україна в цьому списку посіла 138 місце зі 167 країн. Одразу ж за нею йде Росія, ще гірша позиція – 144 місце – в Білорусі.

У звіті сказано, що через майбутні президентські вибори в Україні цензуруються опозиційні журналісти та деякі іноземні ЗМІ.

Керівник німецького відділення "Репортерів без кордонів" Ельке Шефтер зазначає, що "у Білорусі перед виборами під різними дуже сумнівними приводами було закрито приблизно десять газет, в Україні спостерігаються схожі процеси".

"Тобто ми завжди, коли триває підготовка до виборів, мусимо дуже пильно стежити за станом ЗМІ, особливо незалежних", - каже правозахисниця.

Крім того, згідно зі звітом, кількість нападів на представників мас-медіа в Україні зросла, а вбивства журналістів, зокрема і Георгія Гонгадзе, так і залишаються нерозкритими.

Найменше проблем зі свободою слова мають журналісти на півночі Європи: перші позиції у рейтингу "Репортерів без кордонів" займають Данія, Фінляндія та Ірландія. Найгірша ситуація на Кубі, де в тюрмах перебуває майже 30 незалежних журналістів, та в Північній Кореї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...