Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні відновлюються сталінські часи?

Середа, 27 жовтня 2004, 14:22
Українська Гельсінська група констатує випадки порушення прав людини й основних свобод під час кампанії з виборів президента.

Про це сказано в зверненні Української Гельсінської групи до робочої групи ООН з довільних затримань, Комітету ООН проти катувань, Європейського комітету попередження катувань і жорстокого поводження, а також до міжнародних правозахисних організацій.

"Події, що розгортаються останнім часом, свідчать про поновлення в Україні практики переслідування інакомислячих, використання правоохоронних органів як інструмента політичної боротьби", - сказано в зверненні.

У зверненні також згадуються випадки несанкціонованих обшуків у приміщеннях молодіжних громадських організацій "Пора", "Студентська хвиля", "Студентське братерство Львівщини", а також у Києво-Могилянській академії, регіональних виборчих штабах опозиційних кандидатів у президенти.

"Влада намагається створити в суспільстві враження про терористичний характер діяльності молодіжних опозиційних організацій "Пора" і "Чиста Україна", - йдеться у зверненні.

Крім того, група повідомляє про практику масових затримань громадських активістів під час візитів у регіони кандидата в президенти, прем'єра Віктора Януковича, передають Українські новини.

УГГ вважає, що такі систематичні і масові дії правоохоронних органів були б неможливі без санкції Міністерства внутрішніх справ, Генпрокуратури і СБУ.

Також група вважає, що практика масових затримань представників опозиції несумісна з принципами демократії і має бути припинена.

Група закликає міжнародні організації офіційно попередити уряд України про неприпустимість порушення прав людини для досягнення політичних цілей.

Також група закликає міжнародні і закордонні неурядові організації підтримати українські правозахисні організації в захисті прав людей, які стали жертвами політичних переслідувань з боку правоохоронних органів.

Українська Гельсінська група була створена в 1975 році для сприяння виконанню заключного акту Гельсінської наради з безпеки і співробітництва в Європі, а також інших обов'язків України у сфері прав людини й основних свобод.

Читайте також:

Терористи з "ПОРИ" виявилися... не терористами

Навіть у вотчині Януковича неохоче вірять, що "ПОРА" – терористи*/archive/2004/october/26/news/12.shtml

У справі "ПОРИ" є перший конкретний терорист. Почалися арешти в Одесі

Міліція пішла з "ПОРИ" ні з чим. Зорю, який відпустив "терористів", звільнено

ГЕНПРОКУРАТУРА ПРИШИЛА "ПОРІ" СТАТТЮ ТЕРОРИЗМ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування