Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рахунки "5 каналу" розблоковано, але журналісти продовжують голодування

Середа, 27 жовтня 2004, 14:51
В середу рішенням Подільського районного управління юстиції розблоковано рахунки "5 каналу", які належать НБМ, у Райффайзенбанку.

Таке рішення ухвалене у зв`язку з тим, що стягувачем подано заяву про повернення виконавчого документу без виконання та про зняття арешту з розрахункових рахунків боржника, передає Телекритика.

Рішення було ухвалене під час завершення другої доби голодування працівників "5 каналу", які протестують проти тиску на нього.

Київський міський апеляційний суд Києва пішов назустріч "5 каналу" і призначив слухання справи на найближчий день для засідань. Канал уже отримав судову повістку. Слухання заплановані на четвер, дев'яту ранку.

Журналісти каналу сподіваються, що депутат Сівкович, на заяву якого було арештовано рахунки каналу, виклик до суду не проігнорує.

Вранці 80 людей пікетували будівлю Нацради з телебачення і радіомовлення з вимогою припинити тиск на "5 канал" і прийняти позитивне рішення про ліцензію на його мовлення.

Як повідомив в ефірі "5 каналу" Микола Вересень, пікетники принесли хліб, яблука, банани, яйця та інші харчі, які залишили на вході до Нацради.

У свою чергу Нацрада, розглядаючи проблему "5 каналу", не підтримала внесення даного питання до річного звіту.

Було досягнуто домовленості про долучення до звіту доповнень будь-кого з членів Нацради, письмово викладених як особиста думка. Про власний погляд щодо проблеми зі свободою слова та переслідуванням "5 каналу", який відрізняється від офіційної позиції, вже заявив член Нацради Віталій Шевченко.

На підтримку каналу продовжують надходити листи.

Зокрема, лідери Журналістського союзу Великої Британії і Ірландії надіслали листа з протестом проти блокування рахунків телеканалу та проти ймовірного позбавлення ліцензії "П'ятого" на мовлення в Києві.

"Ми просимо Вас розповсюдити наш протест проти таких дій, які можна розцінити як цензуру" - зазначили британські журналісти у своєму листі до Посла України у Великобританії Ігора Мітюкова.

Між тим, голова Держкомінформу Іван Чиж заявляє, що журналісти стали заручниками політики і заангажовані на користь однієї політичної сили.

"Проблем нардепа Сівковича і "5-го каналу" - це лише вершечок айсберга. А нижче - наше невміння реагувати правовими методами на правову дію. І друге - використання цієї ситуації для політичного піару і в цьому випадку - і журналістами, і каналом маніпулюють. Ультиматуми не пройдуть. Не пройдуть, бо вони мають не правову основу", вважає Чиж.

Журналісти "5 каналу" не вважають вибаченням заяву Сівковича у програмі Післязавтра, яка вийшла в понеділок на телеканалі "Інтер". Тоді Сівкович заявив, що "5 канал" є "каналом опозиційних новин" або "каналом упереджених новин".

"Українська правда"

Про події на каналі читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування