Зінченко: на Заході сфальсифікують 30% і пустять спецпотяги, а "беркут" підсилять "донецькими"

Середа, 27 жовтня 2004, 16:41
Керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко заявляє про спроби влади на Західній Україні сфальсифікувати 15-30% бюлетенів.

Як відзначив Зінченко на прес-конференції, крім того, у деяких вузах на Заході 31 жовтня намагаються зробити робочим днем.

Ще однією проблемою цього регіону Зінченко назвав відсутність достатньої кількості скриньок для голосування – за чотири дні до виборів готовність складає лише 70%.

Під час прес-конференції Зінченко також повідомив про інші шляхи фальсифікації виборів, які готує влада.

Зокрема, за його словами, відбуваються "відверті та зухвалі наради в райадміністраціях, де керівники інструктують, як треба фальсифікувати вибори".

Одним із методів може стати використання відкріпних талонів для голосування.

"Для організації груп пасажирів призначаються шість спецпотягів", - сказав Зінченко і навів кілька маршрутів "Запоріжжя – Кастрополь", "Севастополь – Коломия", "Запоріжжя – Рівне", "Дніпропетровськ – Тернопіль".

"Це так звана карусель", - пояснив Зінченко. Зінченко також показав журналістам документи "з Дніпропетровської області – як має працювати автотранспорт, за якими маршрутами будуть виїжджати автопоїзди".

"Один маршрут: "Дніпропетровськ – Знам'янка – Олександрія – Вінниця – Хмельницький – Тернопіль – Зборів – Дніпропетровськ", - зачитав Зінченко.

"Відкріпні талони на Луганську область – 700 тисяч. Завдання – проголосувати кожній людині як мінімум два рази", - продовжив він. "По Дніпропетровській області Партія регіонів замовила 79 автопоїздів, в кожному автопоїзді – 50 людей".

Зінченко звернув увагу, що поки ЦВК постійно говорила про ступені захисту бюлетенів, ніхто не звертав увагу на захист відкріпних талонів.

Водночас Зінченко повідомив, що той, хто голосуватиме за відкріпними посвідченнями – "їх паспорти будуть фіксуватися цифровими засобами і камерами".

Зінченко також повідомив про підсилення міліцейських структур людьми з Донецька.

"За місяць-півтора в усі підрозділи міліції – "Титан", "Беркут" – відряджені численні представники з Донецького регіону за відсутності достатнього командного складу".

"У різні регіони України для створення відповідної командної вертикалі спрямовуються непідготовлені люди. Деякі навіть не мають відношення до правоохоронних структур. До кого вони належать – здогадайтеся самі", - сказав Зінченко.

"Злочинні дії відбуваються під жорстким пресом злочинних команд з Банкової. Рядові міліціонери, офіцерський склад відмовляються іти на скоєння злочинів".

Зінченко сказав, що "всі злочинні накази видаються виключно в усній формі". "Автори наказів будуть намагатися уникнути відповідальність. Вся відповідальність покладається на постового міліціонера, який буде на майдані", - сказав він.

Говорячи про хід виборів, Зінченко сказав, що він як керівник кампанії "задоволений темпами і динамікою змін" рейтингу Ющенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...