В ніч виборів Холод наказав глушити "Еру"

Середа, 27 жовтня 2004, 18:18
У ніч підведення підсумків виборів ЦВК та зв’язківці мають намір на частоті радіо "Ера" транслювати передачі Національної радіокомпанії.

Про це заявив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, повідомляє Телекритика.

Він повідомив, що Мінтранс та зв’язку, якому підпорядковані передавальні системи мовлення, має намір забезпечити з 22-ї години 31 жовтня трансляцію в радіомережі УР-1 передач Національної радіокомпанії України, тоді як цей час, згідно з ліцензією на мовлення, належить радіокомпанії "Ера".

За його словами міністерство заручилося згодою, від імені Нацради таємно наданою Холодом.

"Навіть не називаючи своєї посади, голова Нацради на бланку цієї установи попросив міністра Кирпу "забезпечити трансляцію" виборчого процесу силами НРКУ в ефірі, що належить іншій радіокомпанії", - повідомив Шевченко.

За словами Шевченка, таке прохання Холод зробив, судячи з його таємного листа, у відповідь на звернення ЦВК. Зміст звернення наразі невідомий членам Нацради, оскільки саме звернення вилучене з документації загального відділу Національної ради.

Поміж документів відсутня і копія листа Холода, хоча документ має конкретний реєстраційний номер – 12/322 від 18.10.2004 р.

Холод "просить забезпечити" мовлення державного радіо в "чужому" ефірі на підставі статей 12 (повноваження голови Нацради) та 39 (взаємодія Нацради з іншими органами державної влади).

За словами Шевченка, жодна з цих статей не дає права будь-кому з чиновників і без внесення змін до ліцензії забирати ефірний час в однієї телерадіоорганізації і передавати його іншій.

Шевченко стверджує, що ці наміри є "підкилимними і несподіваними для Нацради, виключні компетенції якої хочуть привласнити політичні шулери". Він сподівається, що журналістська громадськість перешкодить здійсненню чергового акту беззаконня в мас-медійній сфері.

Раніше довірена особа Ющенка Микола Катеринчук повідомляв про те, що Генпрокуратурі дано завдання закрити ТРК "Ера". Цей канал зараз транслює ВВС та "Громадське радіо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування