ЮЩЕНКО КАЖЕ, ЯК ВИТРАТИТИ 4 ГОДИНИ В ДЕНЬ ВИБОРІВ

Середа, 27 жовтня 2004, 18:57
Віктор Ющенко запрошує українців масово взяти участь у всіх етапах виборів, оскільки це може виявитися єдиним способом захистити свої голоси і демократичні вибори.

У середу в Черкасах Ющенко запропонував виборцям перші 2 години з часу закриття виборчих дільниць (з 20.00) у день голосування присвятити роботі на дільницях, наступні 2 години - роботі в тервиборчкомах, а після півночі 1 листопада - "присвятити роботі Центвиборчкому".

"Ми розуміємо, що влада буде максимально використовувати варіант фальсифікації", а якщо він не вдасться, "вони будуть йти на силовий варіант", щоб вибори були визнані такими, що не відбулися, заявив Ющенко.

Він нагадав про вже оприлюднене розпорядження штабу Януковича, відповідно до якого з Донецьку в усі регіони України направляються по кілька тисяч шахтарів, яким будуть дані вказівки, у тому числі, саботувати вибори.

"Ми знаємо, що за розпорядженням штабу Януковича з Донецька спрямовані в усі регіони по кілька тисяч шахтарів, як правило, не спостерігачів".

"Ми не знаємо, з якими цілями міністерство транспорту організує їм транспортне забезпечення, кілька потягів, що курсуватимуть з Донецька до різних центрів України. Швидше за все, їм можуть бути дані вказівки різні, у тому числі, і щодо саботажу", - заявив Ющенко.

Щоб не допустити фальсифікацій, штаб Ющенка має намір надати на кожну виборчу дільницю відео- і фотокамери, а також набір юридичних документів, який можна буде відразу ж заповнити у випадку виявлення порушень.

Крім того, на кожну дільницю орендовано по 2 автомобілі, один із яких буде супроводжувати урни з бюлетенями і протоколами.

Після завершення підрахунку голосів одна з машин відвезе "мокрі" протоколи для підрахунку голосів спочатку до територіальних, потім до обласних штабів Ющенка, щоб потім направить до Києва.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування