5 канал закликає журналістів до солідарності

Середа, 27 жовтня 2004, 19:26
Телеканал "5 канал" звернувся до журналістів України із закликом до солідарності.

Про це йдеться у відкритому зверненні колективу 5 каналу до всіх журналістів України.

"Нас хочуть посварити. Нас хочуть розвести по різні боки барикад, створених політиками. Ми не граємо в політику", - зазначають журналісти.

"Ми не захищаємо жодного політика і не ведемо боротьби з жодним політиком. Наша задача – об’єктивно доносити до глядача, читача та слухача все, що відбувається в Україні. В державі, яка стоїть перед відповідальним вибором 31 жовтня", - заявляють журналісти.

"Саме зараз – наш історичний шанс разом, пліч-о-пліч, врятувати наше право на професію, захистити основу демократії: свободу слова. Ми закликаємо до солідарності усіх журналістів України", йдеться у зверненні.

"Ми пропонуємо кожному засобу масової інформації ухвалити засади власної редакційної політики, про які оголосити публічно, як це зробив 5-ий канал 10 червня 2003 року. Ми пропонуємо власникам ЗМІ підписати угоди з редакціями про невтручання в редакційну політику", - заявляє колектив телеканалу.

"Ми готові поділитися власним досвідом в цьому, позаяк вже понад рік працюємо без цензури, без темників і без тиску власників", - зазначаються вони.

"Окремо наголошуємо – наша акція не несе політичного характеру. Вона не є передвиборним PR-ом", - зазначається в зверненні.

"Ми щиро вдячні усім колегам, які нас підтримують у цей скрутний та не простий час. Заклавши нині підвалини корпоративної солідарності, ми повернемо собі високе звання чесного журналіста, незалежно від місця роботи", - йдеться у зверненні.

"Ми повернемо довіру до себе. І влада нарешті стане реальною в Україні", - заявляють працівники телеканалу.

Нагадаємо, що раніше у вівторок екс-працівники СТБ провели прес-конференцію, на якій обвинуватили 5 канал у нечесній подачі новин. Вони наголосили на неприпустимості того, щоб власник виходив у ефір каналу і "поливав когось брудом". Вони також нагадали, що Порошенко в 1999 був членом фракції СДПУ(о), яка "душила" СТБ.

Також під час прес-конференції вони звинуватили 5 канал у піар-акції: "Хлопці, я розумію, що у вас вже були надруковані футболки, я розумію, що голодування вже було проанонсовано, вам терміново потрібно було почати голодувати для політичної акції", - заявив Княжицький.

"Українська правда"

Читайте також:

Журналістів 5-го каналу звинуватили у брехні і голодуванні заради футболок

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування