Радник Януковича Павловський не поважає закон. "Російський клуб" оприлюднив рейтинги кандидатів

Четвер, 28 жовтня 2004, 00:49
Агентство Інтерфакс-Україна на комерційних умовах розповсюдило прес-реліз "Російського клубу", де оприлюднені якісь рейтинги кандидатів на посаду президента України.

У прес-релізі не вказано ані те, яким чином проводилось опитування, ані кількість опитаних, однак стверджується, що рейтинг одних росте, а інших – падає, повідомляє Корреспондент.net.

При цьому, поширюючи таку інформацію, агентство нагадує підписникам - засобам масової інформації (теле- і радіокомпаніям, газетам, журналам та іншим періодичним виданням), що, відповідно до закону "Про вибори президента України", поширення результатів соціологічних опитувань щодо кандидатів на пост голови держави в ЗМІ за 15 діб до голосування заборонено.

Генеральний директор "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко заявив "5 каналу", що має роз'яснення Центрвиборчкому, за яким ця норма не поширюється на інформагенції.

Раніше повідомлялося про намір "Російського клубу" провести в день виборів президента України exit poll.

Низка українських соціологів висловлює сумнів в об'єктивності інформації, що поширюється організаціями, авторитет яких не був доведений протягом кількох років роботи у країні.

"Російський клуб" було відкрито в Києві наприкінці серпня 2004 року. За словами організаторів, його головною метою є прояснення позиції Росії для українського суспільства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...