Ківалов дізнається про результати виборів з інтернету

Четвер, 28 жовтня 2004, 13:59
Центральна виборча комісія затвердила порядок передавання територіальними виборчими комісіями попередньої інформації про хід і підсумки голосування на виборах президента України 31 жовтня.

Текст порядку розміщений на офіційному веб-сайті ЦВК.

Відповідно до документу, територіальні виборчі комісії будуть передавати в ЦВК оперативну інформацію про хід голосування станом на 8.00, 11.00, 15.00 й 20.00 годину.

Інформація буде передаватися засобами телефонного й модемного зв'язку Інформаційно-аналітичної системи (ІАС) "Вибори президента України".

Перше повідомлення буде стосуватися оперативної інформації станом на 8 годину про початок голосування на виборчих дільницях, присутність членів дільничих комісій на їхніх засіданнях перед початком голосування та про можливі надзвичайні події. Дане повідомлення передається засобами телефонного зв'язку.

У повідомленнях станом на 11.00, 15.00 й 20.00 годину буде вказуватися інформація про кількість виборців, які взяли участь у голосуванні.

Ці повідомлення передаються засобами телефонного й модемного зв'язку ІАС "Вибори президента України".

Всі чотири повідомлення попередньо передаються дільничими комісіями у тервиборчкоми, які зобов'язані передати узагальнену по округу інформацію в ЦВК у наступні тимчасові проміжки: перше повідомлення - з 8.45 хвилин до 9.00, друге - з 11.45 до 12.00, третє - з 15.45 до 16.00, четверте - з 20.45 до 21.00.

Інформація, що надійшла в ЦВК, узагальнюється протягом 30 хвилин і негайно подається голові Центрвиборчкому, членам комісії й оприлюднюється на внутрішньому й зовнішньому веб-сайтах ЦВК.

З 20 годин 31 жовтня оперативна інформація про підрахунок голосів на виборчих дільницях кожного округу передається в ЦВК з комп'ютерних робочих станцій програмно-технічного комплексу тервиборчкому тільки засобами модемного зв'язку ІАС.

Це відбувається в такий спосіб. Після прийняття протоколу кожної виборчої комісії про підрахунок голосів дані про підсумки голосування на дільниці передаються в тервиборчком, після чого голова тервиборчкому негайно передає ці дані системному адміністраторові для введення в ІАС за своїм електронним підписом.

У випадку виникнення якихось проблем у процесі передачі інформації в ЦВК, системний адміністратор тервиборчкому зобов'язаний негайно звернутися до служби технічної підтримки ІАС "Вибори президента України".

При цьому, як виняток, інформація може подаватися в ЦВК за допомогою факсимільного зв'язку до поновлення нормальної роботи ІАС. Після цього системний адміністратор тервиборчкому зобов'язаний увести в систему всю інформацію, подану в ЦВК факсом.

Інформація, яка надійшла в ЦВК із закордонних виборчих дільниць, спеціальних дільниць створених на суднах, які в день виборів перебувають у плаванні під державним прапором України, а також на полярних станціях, вноситься в базу даних ІАС із комп'ютерних станцій, установлених у ЦВК.

Після введення й обробки на комп'ютерних робочих станціях програмно-технічного комплексу тервиборчкому даних протоколів про підрахунок голосів всіх дільничих комісій округу за допомогою ІАС формуються відомості про підсумки голосування в територіальному окрузі в цілому.

Відомості про підсумки голосування в територіальному окрузі відправляються в ЦВК засобами модемного зв'язку ІАС тільки після введення даних протоколів всіх дільничих комісій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування