Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У штабі Ющенка підрахували: заблокувати 200 тисяч можуть шість військових вантажівок

Четвер, 28 жовтня 2004, 16:59
Керівник кампанії Ющенка Олександр Зінченко вважає, що армія не буде задіяна в акціях проти мирного населення.

"Немає ніяких фактів, що армія готова виступити проти населення", - сказав Зінченко на прес-конференції для іноземних журналістів у четвер у Києві.

Він додав, що "армія з усіма підрозділами абсолютно не готова, і не буде брати участь ні в яких акціях проти населення".

У той же час, відзначив Зінченко, армійські організації будуть використатися для того, щоб вплинути на виборче право військовослужбовців.

За словами депутата, у штабі Ющенка думають, що стягування військових підрозділів у район Києва під приводом проведення військового параду не означає запланованого переходу до воєнних дій, але означає заповнення військових казарм у районі Києва військовослужбовцями, у яких складно визначити до якого підрозділу вони відносяться.

Штаб, як і раніше, вважає проведення військового параду не своєчасним.

За словами Зінченка, під прикриттям проведення параду в столицю стягується військова техніка (вантажівки, БТРи й інша), щоб використати все це для недопущення проведення масових акцій у день голосування.

За словами депутата, для того, щоб до ЦВК не дійшло хоча б 200 тисяч людей, необхідно 6 вантажівок.

Зінченко припускає, що ця військова техніка може бути використана для рішення питання про відтискування демонстрантів під час акції 31 жовтня.

У той же час Зінченко підкреслив, що, на його думку, солдати не будуть задіяні в цьому сценарії.

"Вся технологія розрахована на одне - не допустити масових виступів населення", - сказав він.

Зінченко також прогнозує міжнародну ізоляцію України у разі фальсифікації виборів. "Є всі підстави говорити, що такої вольниці не буде (у разі фальсифікації)", - сказав він.

Зінченко також сказав, що у разі ставки влади на фальсифікацію відносини України і Заходу стануть подібними до відносин Білорусі з Заходом.

"Я б дуже не хотів, щоб остаточний вибір олігархічних еліт цієї країни прирік цю країну на тотальну білорусизацію", - сказав Зінченко.

Коментуючи проблеми з ліцензією на мовлення телеканала "Ера", Зінченко сказав, що "включено потужний інструмент зачищення інформаційного простору".

"У країні діє тотальна цензура", - заявив Зінченко.

За його словами, в інформаційному просторі придушуються будь-які спроби надати населенню іншу, відмінну від офіційної точку зору.

У той же час, за словами Зінченка, досить подивитись моніторинг ефіру телеканалу "Ера", щоб прийти до висновку - мова не йде про якесь відхиленя від норм законодавства.

За його словами, в ефірі телеканала виступають представники різних політичних сил й у своїй більшості - це представникі провладних політичних сил.

"Усе, що відбувається з "Ерою" демонструє істерику й агонію, у якій прибуває керівництво галузі, змученої цензурою", - сказав Зінченко.

За його словами, "включені потужні інструменти зачищення інформаційного простору".

За словами Зінченка, трансляція в ефірі виступів опозиційних сил - цього досить для того, щоб голова Нацради з питань телебачення й радіомовлення Борис Холод відреагував на це листом, який навіть не відповідає рішенням Національної ради.

Член Нацради Віталій Шевченко заявив, що спроба 31 жовтня припинити на телеканалі УТ-1 мовлення телекомпанії "Ера" по секретному листі голови Нацради Холоду до міністра транспорту й зв'язку Кирпі є "волаючим проявом політичної цензури, за яку передбачена кримінальна відповідальність".

За його словами, "питання зміни сітки мовлення телерадіокомпаній під час цих виборів за зверненнями ЦВК у Нацраді взагалі не розглядалися".

Інтерфакс-Україна, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування