Керівнику 1+1 Оселедчику загрожують. Тому ТСН має... жити з цензурою

Четвер, 28 жовтня 2004, 17:45
Гендиректор "1+1" Володимир Оселедчик заявив колективу каналу про загрозу своєму життю і через це попросив не приєднуватися до акції журналістів проти тиску.

Як стало відомо "Телекритиці" із анонімних джерел, у середу на зборах колективу ТСН понад 30 журналістів мали намір підписати заяву про тиск з боку влади.

Текст цієї заяви мав бути ще жорсткішим, ніж протест, оприлюднений журналістами каналів ICTV, "Інтер", Новий канал, "Тоніс" та НТН.

Але, начебто, деякі відомі телеведучі "ТСН" не погодилися поставити підписи, поки не відбудеться зустріч з гендиректором "1+1" Оселедчиком.

Під час цієї зустрічі Оселедчик звернувся до журналістів із проханням не надавати публічності своїм вимогам, бо, мовляв, він знаходиться під великим тиском, аж до можливої загрози його життю та життю його родини.

"Телекритика" нагадує, що інформаційна політика каналу "1+1" жорстко контролюється СДПУ(о) і адміністрацією президента.

Після цього більшість журналістів відкликали свої підписи. Однак, найбільш радикально налаштовані колеги подали заяви про звільнення. Це - Наталка Фіцич, Юлія Бориско, Віктор Заблоцький, Ігор Скляревський, Федір Сидорук, Галина Бецко та Мар’яна Воронович.

Вони заявили, що звільнились добровільно з каналу після того, як провалились всі спроби переговорів з керівництвом ТСН про відмову від політики темників та цензури.

Читайте також:

Цензуру - геть? Акція журналістів ICTV, "Інтеру", "Нового каналу", "Тонісу" та НТН

СІМ ЖУРНАЛІСТІВ "1+1" ЗВІЛЬНИЛИСЬ НА ЗНАК ПРОТЕСТУ ПРОТИ ЦЕНЗУРИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування