Янукович пригрозив Ющенку законом

Четвер, 28 жовтня 2004, 17:48
Прем'єр-міністр Віктор Янукович розцінює дії прихильників кандидата в президенти Віктора Ющенка як тиск на ЦВК і суспільство.

На зустрічі із закордонними журналістами в п'ятницю він покритикував "поводження однієї політичної чинності - "Нашої України", - розцінивши її як "вплив на Центвиборчком, залякування суспільства фальсифікацією виборів".

При цьому Янукович розцінив ці дії як "тиск на виборчий процес і громадян України".

"Заклики вийти на площі, пікетувати Центвиборчком, улаштовувати безладдя в нашій державі - це дії, які порушують закони України", - підкреслив прем'єр.

У зв'язку із цим він звернувся до виборців із закликом: "У жодному разі не порушувати закони".

"Ми повинні змусити наших опонентів поважати закони й діяти в рамках закону", - відзначив Янукович. Він також закликав громадян "не піддаватися на провокації, а прийти проголосувати й висловити свою точку зору в бюлетенях".

"Ми повинні поважати українські закони, повинні навчитися поважати й визнавати альтернативну думку громадян, якщо воно є", - сказав прем'єр.

"У жодному разі ніякої влади ми не повинні захоплювати насильницьким шляхом, ми повинні йти тільки демократичним шляхом, висловивши свою точку зору на виборчій дільниці", - сказав Янукович.

"Всі ті, хто закликає людей до протиправних дій, потрапляє в поле зору українських законів", - підкреслив Янукович.

"Тому прошу прийти на вибори й спокійно проголосувати. Думаю, порядок у державі ми забезпечимо", - сказав він.

На прохання журналістки "Франс-прес" прокоментувати висловлення міжнародних спостерігачів із приводу порушень у ході виборчої кампанії в Україні, Янукович заявив, що висновки із приводу порушень "повинні робити українські державні установи".

"Для цього є ЦВК, закон, є український суд", - сказав прем'єр, відзначивши, що з боку цих установ жодних зауважень не було.

Янукович також не погодився з думкою про те, що його частіше інших показують у ЗМІ.

"Якщо ви робите такий прозорий натяк на мене особисто - ну, хто не бажає зі мною
зустрічатися... Ви попросили мене зустрітися, я пішов назустріч вам. Це зловживання?", - запитав прем'єр іноземного журналіста.

Янукович відзначив, що в кожному регіоні, які він відвідував як прем'єр-міністр, завжди журналісти ставлять питання, які хвилюють людей. "Це життєдіяльність держави і я повинен відповідати", - сказав прем'єр, повідомляє УНІАН.

На питання про формування закордонних дільниць на території Росії, на що Янукович відповів, що, на його думку, закордонних дільниць "має бути створено стільки, скільки потрібно", щоб всі громадяни України за кордоном змогли взяти участь у виборах.

Разом з тим, він підкреслив, що "як кандидат у президенти і як прем'єр не давав жодних вказівок Центвиборчкому щось створювати чи не створювати".

Глава уряду визнав "помилки виконавців і зловживання" у ході становлення й розвитку України. Прем'єр виклав свою точку зору із приводу політреформи, відзначивши, що до виборів реформа, швидше за все, проведена не буде, однак після виборів це необхідно.

Відповідаючи на запитання журналіста із приводу цінової політики, прем'єр відзначив, що це є "одним із прикладів зловживань і помилок виконавців".

На зустрічі із закордонними журналістами Янукович відповів на три питання, два з яких задали представники українських ЗМІ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News